Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Petra Laseur is ernstig ziek maar laat zich niet behandelen

'Ik voel mij kiplekker op dit moment'

Petra Laseur

Petra Laseur heeft in haar podcast Lang zal ze leven onthuld dat ze ernstig ziek is. De 84-jarige actrice heeft na haar diagnose besloten om zich niet te laten behandelen.

Getalenteerd actrice

Petra kennen we als een getalenteerd actrice die bij talloze grote gezelschappen zoals De Nederlandse Comedie, Globe, Het Publiekstheater, Toneelgroep Amsterdam, Het Nationale Toneel en Het Toneel Speelt heeft gespeeld.

De actrice heeft daarmee prachtige prijzen gewonnen. Inmiddels heeft ze de respectabele leeftijd van 84 jaar bereikt, en vertelt ze in een nieuwe podcast dat ze gezondheidsproblemen heeft.

Geen behandeling

In de eerste aflevering van de recent gelanceerde podcast Lang zal ze leven vertelt Petra dat ze lijdt aan 'iets niet herstelbaars', zoals ze het zelf noemt. Wat ze precies heeft zegt ze niet. Wel heeft ze een belangrijk besluit genomen.

"Ik ben de medische molen ingegaan en ik heb besloten om mij niet te laten behandelen. Ik voel mij kiplekker op dit moment. Als ik mij nu laat behandelen, dan word ik van de middelen waarmee je behandeld wordt minder dan wat ik op dit moment ben."

Leeftijd

Petra's keuze heeft met name te maken met haar leeftijd. "Als ik 43 was geweest, dan had ik alles aangegrepen om beter te worden", stelt ze. Bovendien zou aan een dergelijke behandeling ook een stevig prijskaartje hangen. "Dat hoeft van mij niet", zegt ze. "Maar dat is heel persoonlijk. Ik kan me ook goed voorstellen dat je zegt: ik vecht tot het laatste moment door."

In de podcast vertelt Petra dat ze nog twee grote wensen heeft. "Ik hoop dat ik het huwelijk van mijn oudste kleinzoon nog haal, en de zestigste verjaardag van mijn jongste zoon", deelt ze. "Daarna zie ik wel weer verder." Mocht het zover komen dat de actrice haar leven voltooid vindt, dan heeft ze het middel X in huis. Ze bevestigt in de podcast dat ze dat wil gebruiken als ze er een einde aan wil maken.

Personality
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld