• Openhartig

Isa Hoes openhartig over depressie Antonie

Isa Hoes openhartig over depressie Antonie

Het is inmiddels bijna tien jaar geleden dat Antonie Kamerling zichzelf van het leven heeft beroofd na een jarenlange depressie. Iets waar zijn vrouw Isa Hoes nu openhartig over vertelt.

Dat doet ze in het radioprogramma 't Wordt Nu Laat.

Hulp

Isa: "Met de kennis van nu zou ik hem aan zijn oren naar de psychiater hebben getrokken. Ik heb hem wel gestuurd in een bepaalde richting, maar je bent twee volwassen mensen. En hij was ook een volwassen mens met een eigen keus. Ik had er misschien strenger in moeten zijn, maar ik heb toen gedaan wat ik kon doen." De actrice zegt ook dat ze niet of ze zijn leven gered had als ze strenger geweest zou zijn. 

Het was voor Isa na de dood van Antonie heel zwaar. Ze bleef alleen achter met haar zoon Merlijn en Vlinder. Toch lukte het haar om positief te blijven.  "Dat is echt wie ik ben. Iemand vergeleek mij een keer met bamboe; dat is ook niet omver te krijgen. Tuurlijk heb ik heel vaak wanhopig gezeten en intens verdrietig. Maar hij was zo overwhelmed met zijn eigen ongelukkig zijn. Dat was het hele ding", zo zegt de actrice.

Het hele interview met Isa Hoes is hier te beluisteren. 

Bron: 't Wordt Nu Laat Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in