Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe presentatieklus voor Wendy van Dijk na zware periode

Een mooie nieuwe uitdaging voor de presentatrice! 

Wendy van Dijk

Wendy van Dijk heeft een zware periode achter de rug. Door de slechte gezondheid van haar dochter Lizzy moest de presentatrice haar werkzaamheden een tijd neerleggen, maar inmiddels gaat het weer beter met het meisje. Dat betekent voor Wendy dat ze weer aan het werk kan, en ze heeft meteen een mooie klus binnengesleept.

Zieke dochter

Eind januari liet Wendy weten dat ze zich een tijdje zou terugtrekken. De reden was haar 13-jarige dochter Lizzy, die een zeldzame bloedziekte bleek te hebben waardoor ze geen bloedcellen of bloedplaatjes meer aanmaakte. "Van de een op de andere dag deed haar beenmerg het niet meer, dan heb je een heel groot probleem", deelde ze destijds.

Zondagavond vertelde Wendy bij Shownieuws dat het inmiddels gelukkig een stuk beter gaat met Lizzy. De behandelingen zijn goed aangeslagen, maar dat wil nog niet zeggen dat alles weer koek en ei is. "We zitten nog middenin het proces, maar aan de goede kant", aldus de presentatrice. "Dit is een traject dat nog steeds goed in de gaten gehouden moet worden, met medicatie slikken en noem maar op."

Wel is Lizzy eindelijk weer uit isolatie. "We hadden gedacht dat dat veel langer zou duren. Dat ze pas in september weer naar school zou mogen. Maar ze gaat nu al twee keer per week twee uurtjes per dag naar school. Dus wij mogen ook weer onder de mensen zijn. Dat is fijn."

Nieuw programma

Nu het beter gaat met Lizzy kan Wendy zich ook weer wat meer focussen op werk. Zondag werd bekend dat de presentatrice voor drie jaar bijgetekend heeft bij Talpa. Onder meer Wie van de Drie komt terug, maar Wendy gaat samen met collega's van SBS6 en de radiodj's van Radio 538 ook een nieuw wensenprogramma presenteren.

"We gaan wensen vervullen van mensen die dat heel hard nodig hebben, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, maar ook mensen met het hart op de goede plek, die altijd klaarstaan voor anderen maar zelf in tien jaar niet op vakantie zijn geweest", aldus Wendy. Het programma is vanaf september op de radio te horen en vanaf december op tv te zien.

Personality
  • AD, RTL Boulevard
  • NL Beeld