Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze sterren keren terug in Downtown Abbey 3

We gaan een hoop bekende gezichten terugzien in de derde – en laatste – film van de reeks!

Dominic West

Eind mei kwam naar buiten dat er een derde Downtown Abbey-film in de maak is. Inmiddels is ook bekendgemaakt welke acteurs de rollen in deze laatste film van de reeks zullen vervullen. We verklappen alvast één ding: je zult veel gezichten nog herkennen van de eerste twee delen!

Laatste film

Ook na zes seizoenen en twee films zijn we nog niet uitgekeken in de wereld van Downton Abbey. De serie over een adellijke familie, hun landhuis en hun personeel in de jaren twintig van de vorige eeuw is al zo'n twaalf jaar lang een grote hit. Het is alweer even geleden sinds de tweede film op het witte doek verscheen. Maar de derde Downton-film zit dus al in de pijplijn. Daarbij komen de makers wel met een wat minder leuke boodschap. "Dit wordt de laatste film", vertelde vast gezicht Imelda Staunton in een interview met BBC Radio 2.

Cast

Op maandag maakten de producenten van de aankomende derde 'Downton Abbey'-film een, wat ons betreft, geweldige aankondiging: niemand minder dan Paul Giamatti zal wederom zijn opwachting maken in de film. Daarnaast keren ook Dominic West, Hugh Bonneville, Elizabeth McGovern, Michelle Dockery en Laura Carmichael weer terug in het derde deel van Downtown Abbey.

Daarnaast wordt er plaatsgemaakt voor nieuwe acteurs in de film. Zo werd bekend gemaakt dat Joely Richardson, Alessandro Nivola, Simon Russell Beale, en Arty Froushan ook in de film zullen verschijnen. Met een cast als deze móet de film toch wel een groot succes worden?

Rollen

The Holdovers-ster Giamatti kruipt opnieuw in de huid van Cora Granthams broer Harold Levinson, de rol die hij ook in de serie vertolkte. Dominic West keert terug als Guy Dexter uit Downton Abbey: A New Era. Het script is wederom geschreven door Julian Fellowes en Simon Curtis kreeg, net als bij de tweede film, de verantwoordelijkheid voor de regie. Wij kunnen niet wachten tot de film op het witte doek verschijnt!

Personality
  • RTL Boulevard, FilmVandaag, Nouveau archief
  • NL Beeld