Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vooruit, nog één keertje dan: Willeke Alberti betreedt opnieuw het podium

Een welkome verrassing.

Willeke Alberti

Ben jij fan van Willeke Alberti én Amsterdam? Dan hebben we iets leuks voor je in petto. Want voor haar ó zo geliefde stad keert de zangeres binnenkort weer terug op het podium.

750-jarig bestaan

Sinds haar laatste solotournee in 2022 treedt de 79-jarige zangeres zelden op voor groot publiek. Toch maakt ze voor het startconcert van Amsterdam 750 in de Ziggo Dome, waarmee het 750-jarig bestaan van de stad wordt gevierd, graag een uitzondering.

Op 27 oktober zal ze weer te zien zijn op het grote podium, waar eveneens Trijntje Oosterhuis, René Froger en André Hazes haar vergezellen.

De kaartverkoop voor de show start op 12 maart, maar mocht je de zangeres liever vanaf je eigen bank bewonderen, dan kan dat ook. De show wordt namelijk live uitgezonden bij AVROTROS op NPO 2.

Einde carrière

In 2022 nam Willeke op grootste wijze afscheid van het publiek. Nou ja, in elk geval wat betreft haar solo-theatertournees, verduidelijkte ze destijds al tegenover het ANP. "Het kan best zijn dat iemand die me lief is het theater ingaat en me vraagt een liedje te zingen. Als dat niet te vaak is dan doe ik het met liefde." Voor haar geliefde geboorteplaats Amsterdam bijvoorbeeld!

Willeke begon op haar 11de met zingen, speelde in films en musicals, trad duizenden malen op en had hits met Morgen ben ik de Bruid en Spiegelbeeld. "Ik heb alles gedaan”, vertelde ze eerder. "Ik mag zeker niet mopperen." Zo heeft stoppen met toeren haar meer tijd en ruimte voor haar privéleven gegeven. Ze vindt tijd hebben voor haar familie namelijk erg belangrijk. "Succes is mooi, maar de liefde is toch het allerbelangrijkste in het leven.” Toch ziet ze helemáál stoppen met optreden nog niet zitten, zo blijkt nu wel weer!

Celebs
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld