Verdrietig nieuws: Jan Rot heeft nog maar een paar weken te leven

Verdrietig nieuws: Jan Rot heeft nog maar een paar weken te leven

Al zijn optredens zijn geannuleerd.

Jan Rot heeft al zijn optredens noodgedwongen geannuleerd. De conditie van de zanger, schrijver en vertaler, die uitgezaaide darmkanker heeft, is dusdanig achteruitgegaan dat hij niet meer kan optreden. Hij heeft nog maar een paar weken te leven, laat hij op Facebook weten.

Rot (64) annuleert het restant van zijn optredens rond zijn programma OK Boomer en ook "het grote afscheidsfeest" in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op 24 april.

"Na een nieuwe scan is als een mokerslag aangekomen dat ik niet nog - zoals verwacht - een paar maanden, maar eerder een paar weken te leven heb. Mijn conditie holt achteruit. Daarmee zijn alle plannen van de baan", schrijft Rot en deelt de setlijst die hij had willen spelen: Als herinnering aan een topavond die er dus niet van zal komen, de set zoals hij eruit zag.

Ik wens jullie alle liefs en ook sterkte met dit verdrietige nieuws.

Ik hoop er met mijn gezin nog een bijzondere tijd van te maken

en dank iedereen voor alle warmte, steun en applaus de afgelopen decennia. Ik ben nog niet weg hier, maar zeg het alvast:

Het was een prachtig leven.

Liefs, Jan.

In eerste instantie wilde Rot de afscheidsshow pas doen als hij 65 jaar oud zou worden, in december van dit jaar. Vanwege zijn ziekte besloot hij het optreden een jaar eerder te houden. Vervolgens werd de voorstelling eind november 2021 geschrapt vanwege de coronapandemie.

Rot kreeg vorig jaar juli de diagnose uitgezaaide darmkanker.

Foto (c) ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in