Tina Turner geeft mooie levenslessen in bijzonder interview

Tina Turner geeft mooie levenslessen in bijzonder interview

Simply the best: Tina Turner is bijna tachtig (26 november) en still going strong. Ze geniet volop van het leven in haar kasteel in het Zwitserse Zürich. Na tien jaar, toen ze stopte met zingen, geeft ze weer eens een interview met daarin een paar mooie levenslessen.

"Het kan me niets schelen dat ik steeds ouder word, zolang ik mij maar goed voel", vertelt ze aan The New York Times.

Het is klaar

Tina vertelt dat ze heel gelukkig is nu ze haar microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen heeft gehangen. In 2009 gaf ze haar allerlaatste concert. Daarna was het klaar. Tina: "Ik stapte toen in het vliegtuig, haalde diep adem en zei: 'Het is voorbij'. Maar ik ben blij dat het voorbij is. Ik was het gewoon zat om altijd maar te zingen en iedereen gelukkig te maken. Dat is eigenlijk alles wat ik ooit in mijn leven heb gedaan."

Geen make-up

Nu is het tijd voor de zangeres zelf, die geboren werd als Anna Mae Bullock. Ze kan nu een rustig leven leiden, precies zoals Tina dat wil. "Als ik aan het meer van Zürich zit in de woning die ik heb, dan ben ik zo sereen. Ik heb hier werkelijk alles. Ik zing niet meer. Ik dans niet. Ik dof me niet meer op. En dat vind ik heerlijk. Mijn leven als gepensioneerde is zoveel beter dan mijn oude leven", zegt de zangeres.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in