Sally Field sluit zich aan bij Jane Fonda

Door Ella Vermeulen
Sally Field sluit zich aan bij Jane Fonda

En hóppa – meteen gearresteerd voor het goede doel.

Het was even schrikken toen Amerikaanse media meldden dat Sally Field was gearresteerd. Ze bleek echter geen enorm vergrijp te hebben gepleegd, maar had zich slechts aangesloten bij Jane Fonda voor het aanhoudende protest voor het Capitool in Washington.

Het thema daarvan wisselt wekelijks, soms is het 't klimaat, ditmaal ging het over bescherming van banen, gemeenschappen en een eerlijke transitie van fossiele brandstoffen naar nieuwe energie.

"Ik ben een moeder en ik ben een oma," zei Sally in een speech. "We kunnen niet achterover leunen in onze comfortzone op onze banken en ons afvragen: wat kunnen we doen? We kunnen erop uitgaan, we kunnen echt iets doen." Sally werd net als Jane aangehouden en afgevoerd door de politie.

Sally Field sluit zich aan bij Jane Fonda

Het was niet de eerste keer dat Jane en Sally samen actie voerden, in 2004 deden ze dat tegen geweld tegen vrouwen Ciudad Juarez, Mexico. 

Foto's (c) Alamy, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in