Phoebe Waller-Bridge: vriendinnen voor alles

Door Ella Vermeulen
Phoebe Waller-Bridge: vriendinnen voor alles

'Met vriendinnen heb je de beste relaties van je leven'

Phoebe Waller-Bridge wint nog altijd prijzen voor Fleabag (ze schreef de serie zelf en speelde de hoofdrol) en is momenteel een van de meest gevraagde scriptschrijvers ter wereld die ook de nieuwe James Bond heeft getweakt. Je zou kunnen zeggen dat de wereld aan haar voeten ligt, maar voor Phoebe (gescheiden en sinds twee jaar samen met toneelschrijver Martin McDonagh) gaan haar vriendinnen altijd voor.

"Ik durf te stellen dat ik met mijn beste vriendin Vicky (Jones) een relatie heb die elke romance overstijgt," zegt Waller-Bridge. "We zijn toch zo'n beetje de grootste love story in elkaars leven. Met vriendinnen heb je de beste relaties van je leven, het zijn diepgaande en complexe contacten. Meisjes praten al heel jong met elkaar, vrouwen kunnen alle bullshit overslaan en meteen beginnen over wat er echt toe doet. Niets laat me meer lachen en huilen dan verhalen over vriendschap." De vriendin op de foto is overigens niet Vicky, maar Sian Clifford, een andere vriendin, die in Fleabag Phoebe's oudere zus speelde. 

"Ik heb het geluk veel vriendinnen te hebben die ook vakgenoten zijn", zegt Phoebe. "Eens per maand komen we bij elkaar, eten macaroni met kaas en praten over ons leven. Agressieve gesprekken tot vier uur 's ochtends. Tegenwoordig schakelen we rond elf uur over van drank naar thee, omdat we ons anders de gesprekken niet meer konden herinneren. Het is zo'n fijne, vertrouwde groep waarin je kunt zeggen: 'Ben ik nou gek of…' Met een beetje geluk blijkt dat je dat niet bent. Ik wil het liefste schrijven over vrouwen en hun relatie met andere vrouwen, dat soort dingen. Vrouwen weten altijd precies waar ze mee bezig zijn en doen alsof dat niet zo is. Ik zal nooit genoeg krijgen van kijken naar onvolmaakte vrouwen."

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in