• Celebs

OM vervolgt Thijs Römer voor drie zedendelicten

OM vervolgt Thijs Römer voor drie zedendelicten

Onze gedachten zijn bij Igone.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer vervolgen voor drie zedendelicten. Het gaat om online zedendelicten met drie meisjes die ten tijde van het delict in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar oud waren.

Het gaat om online zedendelicten met drie minderjarigen die toen tussen de veertien en zestien waren

De delicten zouden in periode van eind 2015 tot eind 2017 zijn gepleegd. Volgens het OM is er geen sprake geweest van fysiek contact. De zaak tegen de 44-jarige Römer komt volgend jaar voor de rechter.

OM vervolgt Thijs Römer voor drie zedendelicten

Römer, die onder meer te zien was in series als Moordvrouw en Grijpstra & de Gier, kwam eerder dit jaar in opspraak omdat een 20-jarige vrouw hem via Twitter had beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 was. In september van dit jaar bleek dat er een onderzoek naar het vermeende seksuele wangedrag van Römer liep. Bronnen meldden toen dat jonge vrouwen minimaal drie aangiftes van zedenmisdrijven hadden gedaan. Ze zouden de acteur beschuldigen van onder meer sextortion, een vorm van seksuele afpersing.

'Brug te ver'

Römer heeft de beschuldigingen destijds ontkend en zei eerder dit jaar zich "niet genoodzaakt" te voelen om erop in te gaan. "Het verhaal over een toentertijd veertienjarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, is voor mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens een brug te ver."

OM vervolgt Thijs Römer voor drie zedendelicten

Römer is vader van Sammie (14) die hij met Katja Schuurman kreeg.

OM vervolgt Thijs Römer voor drie zedendelicten

Sinds twee jaar heeft hij een relatie met ballerina Igone de Jongh, maar sinds dit najaar wonen ze niet meer onder een dak. "Ik ga hier helemaal niets over zeggen," aldus De Jongh destijds.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in