Man die André van Duin chanteerde bekent en zegt sorry

Andre van Duin
© Brunopress

'Bekende personen zijn niet vogelvrij.'

Een man die de komiek André van Duin probeerde te chanteren heeft bekend en excuses aangeboden. Van Duin deed begin vorige maand aangifte van 'afdreiging'. Volgens zijn advocaat werd Van Duin 'vals beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een geldbedrag'. 

Spijtbetuiging

De verdachte in de zaak heeft inmiddels bekend en daarbij spijt betuigd voor zijn handelen. Advocaat van Van Duin Carry Knoops in een verklaring: "De heer Van Duin heeft de excuses van de verdachte aanvaard. Om die reden heeft het OM de verdachte een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar.”

'Opgelucht'

Van Duin zegt via zijn advocaat 'opgelucht' te zijn. Ook hoopt hij dat zijn aangifte en de uitkomst hiervan een voorbeeld zal zijn voor andere zaken waarin bekende Nederlanders voorwerp worden van chantage. "Ik hoop dat deze zaak duidelijk maakt dat bekende personen in deze digitale tijd niet vogelvrij zijn verklaard."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in