Lucy Woesthoff's ode aan de Sisterhood

Lucy Woesthoff's ode aan de Sisterhood

'Een connectie die dwars door alle lagen en generaties gaat.'

Even terug naar 2004: Kane-zanger Dinand Woesthoff blijft met zes maanden oude Dean achter als zijn vrouw, actrice, zangeres en schrijfster Guusje Nederhorst, overlijdt aan borstkanker. Heel Nederland rouwde met hem mee en heel Nederland leefde met hem mee toen hij een jaar later Britse Lucy Hopkins leerde kennen.

Miss Hopkins heet inmiddels Lucy Woesthoff en heeft naast Dean nog twee zonen – Jimi en Che – met Dinand én een dochter, die ze Leia Guusje noemde, naar zijn eerste vrouw. "Ik heb haar nooit als concurrentie gezien," zegt Lucy. "Ik sta niet in Guusjes schaduw, ik sta náást haar. Al onze kinderen noemen haar ook ‘Mama Guusje’. Ze is echt onderdeel van het gezin.”

Mooi gebaar én het uitgangspunt van haar debuut Woman, waarin Lucy de magische band tussen vrouwen eert, "een  connectie die dwars door alle lagen en generaties gaat. En zelfs leven en dood overstijgt. Ik besefte al snel dat verbinding maken de enige manier is om liefde te vinden in verdriet en toekomst in verlies. Verbinding met Guusje. Van vrouw tot vrouw."

Met het verstrijken der jaren, ervaart Lucy op meer manieren de kracht van de vrouw. Zeker wanneer ze na drie zoons moeder wordt van Leia Guusje. Een gebeurtenis die de tijd rijp maakt voor deze ode aan Sisterhood. Want mannen zijn fantastisch en een groots onderdeel van ons leven – Lucy heeft er zelf thuis vier rondlopen – maar vrouwen, zijn magisch. Het zijn vrouwen die vrouwen het beste begrijpen, opvangen, helen én verder brengen.

Lucy Woesthoff's ode aan de Sisterhood

"Dit boek is mijn liefdesbrief aan vrouwen," zegt Lucy. "Een ode aan sisterhood. Een viering van alles wat we zijn en wat we voor elkaar (kunnen) betekenen. Ik vertel over mijn reis tot nu toe, over mijn lessen en inzichten. Maar in essentie gaat het niet echt over mij maar over ons. Omdat we magisch zijn, omdat het tijd is, omdat we allemaal verbonden zijn en omdat we samen sterk staan aan de vooravond van iets prachtigs."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in