Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Lies Visschedijk over het overlijden van haar man: 'Wist niet waar ik het zoeken moest'

Ze heeft in de donkere periode echter veel steun gehad van haar mede-Gooische vrouwen.

Lies Visschedijk

Terwijl Lies Visschedijk in 2013 schitterde als Roelien in Gooische Vrouwen, kreeg ze een enorme klap te verwerken. Haar man Marc maakte een einde aan zijn leven. Hoewel dat geen makkelijke tijd was voor de actrice, heeft ze destijds veel steun gekregen van haar mede-Gooische vrouwen, zo vertelt Lies aan Linda.

Emotioneel verbonden

Lies maakt haar intrede in Gooische Vrouwen als haar nieuwe collega's Susan Visser, Linda de Mol en Tjitske Reidinga er al drie seizoenen op hebben zitten. Rond die periode overlijdt de man van Susan aan een hartstilstand. “Als zoiets vreselijks gebeurt, wordt het vrij snel intiem, dan voel je je emotioneel verbonden”, deelt Lies daarover.

Nog geen vijf jaar later maakt Lies iets soortgelijks mee. Haar man Marc maakt dan een einde aan zijn leven. “Ik had twee jonge kinderen, zat midden in de promotie van de film Soof en moest door: mijn kinderen opvoeden en mijn carrière op het pad houden. Dat was niet makkelijk – af en toe wist ik niet waar ik het zoeken moest”, vertelt ze aan Linda.

Donkere periode

Lies spreekt over de periode daarna als een zeer angstige tijd, waarin ze zelfs een tijdje de deur niet uit durfde omdat ze het gevoel had dat iedereen alles over haar wist. Gelukkig had ze in die periode haar collega's Susan, Linda en Tjitske, met wie ze inmiddels goede vriendinnen was geworden. Bij hen voelde ze zich veilig. “Het zat simpelweg als gegoten, als iets waar ik me lekker aan kon vasthouden in die angstige tijd”, deelt ze. “Als ik niet wist waar ik het zoeken moest, had ik hun vriendschap.”

Eén prachtig gebaar is Lies altijd bijgebleven. “Toen ik alleen kwam te staan, heeft Linda me elke week een bos bloemen gestuurd. Een heel jaar lang, elke week een andere bos bloemen. Op de donkerste momenten, de momenten dat ik me heel alleen, bang en verloren voelde, was dat… enorm.”

Gooische Vrouwen

Dit openhartige interview met Lies komt niet zomaar uit de lucht vallen. Een tijd geleden kwam namelijk het geweldige nieuws naar buiten dat er een vervolg komt op Gooische Vrouwen mét daarin een bijna identieke cast. Na tien jaar kunnen we in oktober weer smullen van alle drama rondom de vier vriendinnen in 't Gooi. Wij kunnen niet wachten!

Celebs
  • Dingen Voor Vrouwen, Linda
  • NL Beeld