Femke Halsema: 'Series zijn een prettige vorm van escapisme'

Femke Halsema: 'Series zijn een prettige vorm van escapisme'

De Amsterdamse burgemeester blijkt een reality-expert!

Als burgemeester van Amsterdam heeft Femke Halsema elke dag dienst. Ze wil in de stad een betere balans tussen toerisme en bewoners, ze heeft te maken met veel boze burgers (en gelukkig ook veel aardige), criminaliteit en een pandemie. Wat doet iemand met zo'n zware baan om zich even te ontspannen?

Femke Halsema: 'Series zijn een prettige vorm van escapisme'

Tijd om boeken te lezen heeft ze niet, maar series kijken lukt wel. "O ja, vreselijk veel," zegt ze in de Volkskrant. "Het is een ontzettend prettige vorm van escapisme. Ik kijk ’s avonds laat en ’s nachts, als ik niet kan slapen. De HBO-serie I Know This Much Is True, over twee tweelingbroers van wie er één af en aan psychotisch is, vond ik ongelooflijk mooi. En Sharp Objects, waanzinnig."

Femke Halsema: 'Series zijn een prettige vorm van escapisme'

Ook heel verrassend: ze weet alles over de Kardashians. "Over de Kardashians voer ik interessante discussies met mijn dochter," zegt Halsema. "Zij beschouwt de Kardashians als vrouwelijke iconen, wat ze voor mij toch echt niet zijn. Daarin zie je een intrigerend generatieverschil." 

'Mijn dochter bewondert de Kardashians omdat ze onbeschaamd zijn'

"Mijn dochter bewondert de Kardashians omdat ze onbeschaamd zijn, omdat ze afdwingen dat ze met hun uiterlijk bezig mogen zijn en van dat uiterlijk een businessmodel hebben gemaakt. Ze verzet zich enorm tegen de traditionele opvatting dat je bezighouden met je uiterlijk niet geëmancipeerd is, omdat vrouwen dat alleen maar zouden doen vanuit het verlangen om mannen te behagen. Ik vind dat ontzettend leuk om te zien."

Foto's (c) Brunopress, Nouveau / DPG Media 2021

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in