Drew Barrymore: 'Ik heb huilend voor mijn kast gestaan'

Door Ella Vermeulen
Drew Barrymore: 'Ik heb huilend voor mijn kast gestaan'

Je lichaam omarmen is óók lastig voor celebs…

Streven naar het perfecte plaatje heeft al voor veel nare gevoelens gezorgd. De meeste vrouwen zien er nu eenmaal uit als echte mensen, maar worden niet altijd zo behandeld – vooral op social media kan de toon meedogenloos zijn.

Drew Barrymore (45) heeft zich daarover uitgesproken in een poging anderen te bemoedigen. "Ik ga op en neer," zegt ze. "De rollercoaster van mijn lijf is een uitdagende, maar mooie rit. Ik heb twee kinderen gekregen, de belangrijkste reden voor mijn bestaan op deze planeet is er zijn voor hen! Het is echt een wonder dat ik deze twee meisjes heb mogen krijgen, dus wat het met mijn lichaam heeft gedaan – bring it on."

Drew: "Dat gezegd hebbende: er zijn momenten geweest dat ik huilend voor mijn kast heb gestaan. En ik het haatte om mezelf aan te kleden. Het voelde niet goed! Er is zoveel voor nodig om me er een beetje fatsoenlijk uit te laten zien. Ik moet heel erg op mijn eten letten en keihard sporten. Ik kan me niet verzetten tegen het feit dat ik de neiging heb op een blikje Danerolles te lijken (en nu kan ik alleen nog maar aan croissants denken)." Of aan pindakaas, dit was de 'wellness week' van Drew. We've all been there, right?

Drew Barrymore: 'Ik heb huilend voor mijn kast gestaan'

Drew onderstreept dat het wat haar betreft gaat om een balans vinden en wil andere vrouwen een hart onder de riem steken: ze moet er veel voor doen en ziet er naar eigen zeggen op sommige foto's alleen maar goed uit omdat haar Glam Squad haar heeft bijgestaan. "Laat je niet voor de gek houden door foto's van vrouwen die meteen weer slank zijn na een baby, vergelijk jezelf niet met wat je ziet in bladen en op rode lopers," zegt Drew. "Als ik er een beetje uitzie, heeft me dat bloed, zweet en tranen gekost." En een team met mooimakers, dus.

Foto's (c) Flower by Drew, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in