Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Céline Dion schittert op rode loper bij première eigen documentaire

'Deze film is mijn liefdesbrief aan ieder van jullie', aldus de zangeres.

celine dion

Vanaf het moment dat in 2022 bekend werd dat Céline Dion aan het zeldzame stiff-person-syndroom lijdt, verdween de zangeres uit de spotlights. Maar maandagavond keerde de zangeres terug op de rode loper, waar ze schitterde als nooit tevoren. En wel voor een bijzondere gelegenheid, want de documentaire I Am: Céline Dion ging in première.

Rode loper

De première vond afgelopen maandagavond plaats in New York. Toen Céline voorafgaand aan de vertoning ten tonele verscheen, kreeg ze een staande ovatie. In een speech bedankte de zangeres onder anderen haar dokter, vrienden, kinderen en fans. "Ik dank jullie allemaal uit de grond van mijn hart dat jullie deel uitmaken van mijn proces. Deze film is mijn liefdesbrief aan ieder van jullie."

Bij aanvang van het grootste event verscheen Céline op de rode loper. En ondanks de gevolgen van haar ziekte straalde ze als vanouds!

NL Beeld / Everett Collection

Stiff-person-syndroom

De zangeres lijdt aan het zogeheten stiff-person-syndroom. De aandoening houdt onder meer in dat krampen in de spieren haar keel aantasten. Daardoor heeft Dion last van haar stembanden. Het syndroom beperkt de Canadese zangeres ook in alledaagse dingen als lopen. Er bestaat geen geneesmiddel voor het stiff-person-syndroom. Wel is er medicatie die de pijn en spasmen kan verminderen.

Documentaire

De documentaire I Am: Céline Dion vertelt het verhaal over haar succesvolle carrière, maar ook de zware strijd tegen haar ziekte. We worden in de documentaire meegenomen in het leven van een van de meest erkende, gerespecteerde en succesvolle artiesten in de popmuziekgeschiedenis.

In de trailer van de docu, die eerder al naar buiten kwam, is te zien dat Celine vertelt dat ze ‘elke dag heel hard werkt’. “Maar ik moet toegeven dat het een gevecht is geweest. Ik mis het zo erg”, zegt ze emotioneel. Toch geeft ze niet zomaar op. “Als ik niet kan rennen, loop ik wel. En als ik niet kan lopen, kruip ik wel. Ik stop niet.”

Het intieme portret laat ons dichter bij de zangeres komen dan ooit tevoren. Naast de grote hoogtepunten van haar carrière krijgen we in een inkijkje in haar gezinsleven. Ook beelden van haar therapieën en de emoties die de zangeres ervaart komen voorbij. De emotionele rollercoaster is een verzameling van geluksmomenten op het podium tot tranen wanneer ze over haar ziekte praat. We zien een sterke zangeres die klaar is om haar verhaal te delen en kunnen niet wachten tot de releasedatum.

De documentaire over het leven van de zangeres komt op 25 juni 2024 uit, exclusief op streamingdienst Prime Video.

Celebs
  • RTL Boulevard, Archief
  • NL Beeld
  • YouTube