Candice Bergen: 'Maskers? Tijdrovend en saai'

Candice Bergen: 'Maskers? Tijdrovend en saai'

'Mijn huis wordt de Heilige Graal in design.'

Candice Bergen (je kent haar van Murphy Brown en vele andere rollen) is een nieuwe carrière begonnen sinds een kiekje van haar dochter viral ging. Misschien herinner je je nog dat Japanse kunstenaar Takashi Murakami Louis Vuitton-tassen opleukte? Dat deed Candice met een tas van haar dochter Chloe Malle.

Die zette haar LV Duffle op Instagram en een paar dagen later was er al zoveel vraag naar dat BergenBags een feit was. Candice illustreert nu met stalen zenuwen Goyard totes en Hermès tassen. Wat ze eraan verdient, gaat naar een goed doel, net als de opbrengst van haar 'art stuff', eveneens versierd met haar illustraties. Hoog tijd om eens te polsen wat ze zélf mooi vindt.

Ben je een verzamelaar?

Candice Bergen: 'Maskers? Tijdrovend en saai'

"Je kunt wel stellen dat ik schoenen verzamel. Meestal Tod's, maar ik heb ook een paar ballerina's van Louboutin met gezichtjes, veren en pailletten waar ik buitengewoon sterke gevoelens voor heb."

Je beste recente aankoop?

"Ik laat een huis bouwen in Connecticut, in de buurt van mijn dochter en haar man. Een beetje te dicht in de buurt, naar haar mening. Ik heb nog nooit een huis laten bouwen en het is een fascinerend proces. Gil Schafer is mijn architect en Deborah Nevins de landschapsarchitect. Het wordt mijn volmaakte plekje. De Heilige Graal in design."

Wat zijn je beautyrituelen?

'Was gezicht met washandje. Maak schoon met tonic. Breng serum aan. Dan oogcrème en moisturizer. Meestal La Mer of Mila Moursi. Verder doe ik niks. Geen maskers, geen speciale lotions. Kost teveel tijd en is me te saai."

Lievelingsjuweel?

Candice Bergen: 'Maskers? Tijdrovend en saai'

Ik heb drie ringen van Darlene de Sedle met zwarte opalen. Die weerkaatsen het licht, flitsen en lijken te leven. Ik vind het een magische steen en ik ben dol op hun mysterie. Ik draag ze elke dag."

Wat zou je als eerste redden bij brand?

"Mijn hond, Bruce."

Openingsfoto ©  Getty Images, met dank aan T&C

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in