Amal Clooney krijgt Press Freedom Award 2020

Door Ella Vermeulen
Amal Clooney krijgt Press Freedom Award 2020

Uit de virtuele handen van niemand minder dan Meryl Streep.

Zoals George Clooney graag mag zeggen: 'Ik ben duidelijk boven mijn stand getrouwd.' Hij doelt daarmee op het indrukwekkende CV van zijn vrouw Amal Clooney, activist en mensenrechtenadvocaat.

Amal Clooney krijgt Press Freedom Award 2020

Amal krijgt hiervoor van de CPJ International Press Awards de 2020 Ifill Press Freedom Award, voor haar inzet voor persvrijheid en de rechten van journalisten wereldwijd.

"In tijden van ongekende onzekerheid zijn het journalisten die erop uit gaan, feiten verzamelen en ons proberen te helpen om te begrijpen wat er gebeurt," zegt Meryl Streep die de prijs uitreikte. "Het is een essentieel beroep, waarbij moeilijke vragen moeten worden gesteld om het publiek te dienen en de democratie te beschermen. Amal Clooney staat aan hun kant en zet zich op buitengewone wijze in voor hun rechten."

Vanwege de coronabeperkingen is de uitreiking virtueel wereldwijd gestreamd. Hier zie je het dankwoord van Amal, mét een grap over haar echtgenoot en Meryl.

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in