• Celebs

5 stijllessen van actrice Tracee Ellis Ross

5 stijllessen van actrice Tracee Ellis Ross

Zelfvertrouwen, charisma, humor én kledinglef!

Actrice, zangeres en presentatrice Tracee Ellis Ross (1972) is iemand die zichzelf niet heel serieus neemt, maar wel in staat is om er fabulous uit te zien (enorme ogen en prachtige jukbeenderen hebben hélpt). Ze groeide op in Los Angeles en New York en zat op de buitengewoon deftige kostschool Le Rosey in Zwitserland met Rothschilds, Rockefellers en Royals, met dank aan haar moeder Diana Ross, die haar graag in zaken had zien gaan.

Het werd acteren, modellenwerk en werk in de modewereld als fashion editor. "Ze heeft het me vergeven en ze is trots op me," zegt Tracee (happy single, geen kinderen). "En ze houdt van me, behalve als ik ga 'winkelen' in haar huis. Een kleed in de keuken, kussens op de bank, dat schattige tafeltje – ik loop ermee naar buiten alsof ik naar Bloomingdale ben geweest. Ze heeft een geweldige smaak. Dankjewel, mam!"

Met haar eigen smaak is ook niets mis, al zegt ze 'enorm te zijn opgevoed' door de professionele stylisten van haar series als Girlfriends en Black-ish. Het helpt dat ze 47 zijn volledig heeft omarmd. "Ik word alleen maar beter naarmate ik ouder word," zegt ze. "Ik ben sexier dan ik ooit ben geweest en ik loop tegen de vijftig. Kijk naar vrouwen als Jennifer Lopez en Marisa Tomei – die associeer je toch helemaal niet met vijftig-van-ooit? Mijn moeder is nu 76 en al zij op het podium staat, vind ik ook haar beter dan ooit."

"Een van mijn favoriete activiteiten is door de kledingrekken snuffelen in de opslag van mijn moeder," zegt Tracee. "Het is net een soort museum. En ik weet dat het gek klinkt, maar als ik een van haar buitengewone podiumoutfits met duizend kraaltjes vast heb, dan ruik ik een typische Diana Ross geur, een moedergeur waar ik dol op ben. Soms, als ik een kledingzak openmaak, zie ik ook sporen van make-up of zweet. Dat maakt het voor mij een kunstvoorwerp. Je ziet de volheid een leven in dat snapshot van een moment."

Stap op tijd uit je comfortzone

En dan nu haar eigen visie op haar look: Tracee werkt vaak samen met stylist Karla Welch. "Vroeger deed ik alles zelf, maar ik heb het te druk gekregen om bovenop alle collecties te zitten," zegt ze. "Een professional inhuren die je goed kent en je smaak goed kent, is dan een uitkomst. Alleen al omdat zo iemand je ook op tijd uit je comfortzone haalt."

En dat geldt ook voor heur haar ?

Investeer in luxe stoffen

Volgens Tracee gaat er voor thuis niets boven luxe loungewear, zoals peignoirs in luxe stoffen waarmee je ook naar een feest kunt.

"De glamour die ik van mijn moeder heb geleerd, is niet dat je er op een bepaalde manier uit moet zien, maar easy, no pressure glamour," zegt ze. "Daar zit zoveel meer vreugde achter dan in je proberen aan te passen aan een verzonnen norm."

Zorg goed voor jezelf

"Ik hou meer van chips dan van ook ter wereld," zegt ze. "En ik ben ook erg snel afgeleid door een bord kaas. Dus ik moet heel hard sporten om die dingen te kunnen eten. Ik ben druk met maskers, ik zorg voor mezelf. En daarmee bedoel ik niet dat ik naar een spa ga, maar dat ik heb geleerd om nee te zeggen. Voor jezelf zorgen is weten wie je bent, zodat je keuzes kunt nemen die bij je passen. Dát is self-care."

Kies voor kleur

5 stijllessen van actrice Tracee Ellis Ross

Als je als vrouw wilt worden gezien en gehoord, dan helpt het volgens Ellis Ross om kleur te dragen: "En dan geen beige, maar geel, kobaltblauw en rood. Je hebt geen idee wat een rood powerpak met je kan doen. Het is instant zelfvertrouwen."

Zorg voor een beetje glans

5 stijllessen van actrice Tracee Ellis Ross

De ene keer zijn het goudkleurige laarzen, de andere keer is het een glimmende blouse of een zilveren plissérok – Tracee houdt van glans. "Vrouwen denken dat het dik maakt. Who cares? Het staat feestelijk, glam en het maakt een statement. Iedereen zou meer moeten shinen."

Foto's (c) Tracee Ellis Ross

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in