Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Volgens Bridgerton-actrice Nicola Coughlan worden vrouwen worden tegenwoordig meer bekritiseerd dan ooit: 'Er is nog altijd ongelijkheid'

'De wereld oordeelt nog steeds zo veel meer over vrouwen dan over mannen'

Nicola Coughlan

Morgen breekt eindelijk een langverwacht moment aan voor fans van de populaire serie Bridgerton: het eerste deel van het derde seizoen komt namelijk uit! Onlangs werd al bekend gemaakt dat de romance tussen Penelope (Nicola Coughlan) en Colin (Luke Newton) dit seizoen een prominente verhaallijn is. Iets waar Nicola zelf best zenuwachtig over is, omdat er volgens haar nog steeds veel vooroordelen bestaan ​​rondom vrouwen en seksualiteit.

Ongelijkheid

Hoewel veel mensen denken dat de houding ten opzichte van vrouwen en seks veel positieve veranderingen heeft doorgemaakt sinds de 19e eeuw, is dat volgens Nicola niet het geval. Sterker nog, zij vindt dat vrouwen nu meer bekritiseerd worden dan ooit. "Het is alleen meer achterbaks tegenwoordig", vertelt ze aan de Daily Mail. "Mannen kunnen met zoveel vrouwen slapen als ze willen, maar dat geldt niet voor vrouwen. Daar is nog altijd ongelijkheid."

Ze vervolgt: "We denken misschien dat we ruimdenkend en open zijn, maar de wereld oordeelt nog steeds zo veel meer over vrouwen dan over mannen."

Modern verhaal

Volgens Nicola is Bridgerton ook vandaag de dag nog ontzettend relevant. "Penelope is het meest moderne personage tot nu toe, omdat ze niet alleen op zoek is naar liefde - ze wil ook een carrière", legt ze uit. De actrice denkt dat vrijwel iedereen herkenning kan vinden in het liefdesverhaal. "Het wordt vrouwen nog steeds moeilijk gemaakt om 'alles' te hebben, terwijl er niks mis mee is om dat te willen."

Bridgerton seizoen

Het derde seizoen van Bridgerton wordt opgesplitst in twee delen van vier afleveringen. Deel één verschijnt morgen, op donderdag 16 mei en deel twee pas een maand later, op donderdag 13 juni. Als je net als wij een aantal afleveringen in één ruk uitkijkt, zul je dus nog even geduld moeten hebben voor deel twee...

Gelukkig weten we al wel het een en ander over het verhaal in seizoen 3. Het vorige seizoen eindigt met Penelope die verdrietig achterblijft nadat ze Colin tegen een groep vrijgezellen heeft horen zeggen dat hij haar nooit 'het hof zou maken'. Ook haar ruzie met haar beste vriendin Eloise helpt niet mee. Na die kwetsende uitspraak, besluit Penelope dat het tijd wordt om haar liefde voor Colin op te geven en op zoek te gaan naar een man. Nadat Colin een tijd op reis is geweest, probeert hij het vertrouwen van Penelope weer voor zich te winnen. Hij staat haar bij in de zoektocht tot een echtgenoot, maar naarmate de twee meer tijd doorbrengen begint Colin te twijfelen aan zijn gevoelens voor Penelope. Zou hij dan toch meer voor haar voelen dan alleen vriendschap?

Personality
  • Grazia, Daily Mail
  • NL Beeld