Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Angela Schijf neemt afscheid van lange lokken in Flikken Maastricht

Het pony-en-paardenstaart tijdperk komt tot een einde. 

Angela Schijf

De creatieve breinen achter Flikken Maastricht slagen er steeds weer in om de kijkers van de serie te verbazen met verrassende plottwists. Maar het uiterlijk van onder andere hoofdpersonage Eva van Dongen – gespeeld door Angela Schijf – is sinds de eerste aflevering in 2007 geen haar veranderd.

Pruik

In de serie zien we personage Eva van Dongen vrijwel altijd in een volledig zwarte outfit, met laarzen en een leren jas. Daarbij rockt ze al bijna 20 jaar de iconische paardenstaart met pony. Kenners weten echter dat actrice Angela Schijf zelf kort haar heeft. Tijdens de opnames van Flikken Maastricht draagt ze daarom steevast een pruik om in de huid van Eva te kruipen. Maar aan alles komt een eind, zo ook aan dit pony-en-paardenstaart tijdperk.

Instagram-bericht

Angela laat via Instagram weten dat de pruik, die ze liefkozend 'Pietsie' heeft genoemd, verleden tijd is. "Na vele trouwe dienstjaren is Pietsie, mijn geliefd haarwerk, met pensioen", luidt het bijschrift onder een foto van haar als Eva van Dongen met jawel: kort haar! Ze gebruikt de hashtag 'seizoen 19', wat het aannemelijk maakt dat we haar personage binnenkort met een korte coupe gaan zien. En hoewel het in het begin wellicht even wennen zal zijn, staat het de actrice natuurlijk super goed!

Korte coupe

In de Flikken Maastricht-podcast heeft Angela al eens een boekje open gedaan over 'Pietsie'. In de eerste paar seizoenen van de serie schitterde ze nog met haar eigen lange lokken. Maar in 2013 knipte ze haar haar heel kort, voor haar rol in de film Daglicht. "Dat vond ik eigenlijk heerlijk, dat korte haar. Het was best wel makkelijk geweest als Eva haar haar óók kort had geknipt, dan heb je gewoon een actrice die op je personage lijkt. Maar daar was ik fel op tegen. Ik zei: nee, dat doen we niet. Eva is een pony en een staart, dus Eva houdt een pony en een staart." Aha!

Personality
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld