Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Veelgemaakte fouten waardoor je handen ouder lijken

Deze 4 dingen laten je handen sneller verouderen.

handen ouder

Rimpels zien we vaak het eerst terug op ons gezicht en handen. Die mooie, strakke en jeugdige handen behoud je helaas nooit voor altijd, maar er zijn wel manieren om huidveroudering op je handen te vertragen. We zetten vier dingen op een rijtje.

1. Desinfecterende handgel

Heb jij last van smetvrees? Dan is de kans groot dat je vaak gebruik maakt van desinfecterende handgel. Zeker nu tijdens corona. Deze gel zorgt ervoor dat bacteriën van je handen verdwijnen. Dit lukt deze gel door z’n grote hoeveelheid alcohol. En je raadt het al: de alcohol droogt je handen uit. Je handen worden hier sneller droog en rimpelig door. Smeer daarom niet te veel óf smeer het alleen op je handpalmen.

2. Nagelsalon

Laat je graag je nagels doen in een nagelsalon, dan is de kans groot dat je handen onder een UV-lamp liggen. Dit is niet verstandig, aangezien het licht van deze lamp je handen doen verouderen. Probeer het aantal bezoekjes aan een nagelsalon te verminderen of ga zelf aan de slag. Met een goed setje nagellak kom je al een heel eind.

3. Afwassen

Helaas zorgt afwasmiddel voor uitdroging van je handen. Door af te wassen met handschoenen voorkom je dit. Je zal je waarschijnlijk een diva voelen wanneer je met een paar gigantische handschoenen de vaat poetst, maar je handen zullen je dankbaar zijn. En daar doe je het voor, toch?

4. Handen wassen

Volgens de dermatoloog is het verstandig om voor een pH-neutrale zeep te kiezen wanneer je je handen wast. Gebruik je op dit moment een ‘standaard’ handzeep? Dan drogen je handen sneller uit. Let daarom eens goed op de verpakking, aangezien hier de pH-waarde wordt aangegeven. Deze zeep zal je handen net zo schoon maken, maar wel minder uitdrogen.

Mode & Beauty
  • Elegance, Tips & Weetjes
  • Adobe Stock