Waarom Nouveau’s stylist Pieter van Loon fan is van dit sieraad

Waarom Nouveau’s stylist Pieter van Loon fan is van dit sieraad

Mooi om te dragen, mooie gedachte erachter.

Pieter van Loon is de vaste stylist van onder andere Nouveau (al meer dan 10 jaar!), Caroline de Bruijn en Victoria Koblenko. Omdat we al zo lang met hem samenwerken, geven we hem de kans om zijn zegje te doen voor zijn favoriete goede doel, dat nog fashionable is ook.

"Voor de corona-crisis was ik samen met mijn collega’s Fleur en Noëlle van Gelder van Van Gelder Indian Jewellery in Mumbai," zegt Pieter. "En daar hebben Noëlle en ik een van de communities van Tiny Miracles bezocht. Een prachtig project waarin de mensen in elke gemeenschap zichzelf kunnen voorzien van inkomen door het vervaardigen van mooie producten."

"De covid-19 crisis hakt er in de hele wereld in en ons hart brak bij het horen van de berichten uit India. We vonden dat we iets moesten doen, daarom hebben Tiny Miracles en Van Gelder Indian Jewellery de krachten gebundeld en samen een nieuw platform in het leven geroepen. 'Window of Opportunity'."

Waarom Nouveau’s stylist Pieter van Loon fan is van dit sieraad

"Hiervoor hebben we het armbandje 'Jali Sutra’ ontwikkeld, met het motief dat symbool staat voor toekomstige kansen. Jali is het woord voor opengewerkte steen of hout, dat uitzicht biedt. We verkopen het online voor € 19,50. De winst gaat 100% naar de communities van Tiny Miracles in Mumbai," zegt Pieter.

"Allereerst om te voorzien in de eerste basisbehoeften die door de crisis nog duurder zijn geworden. Daarnaast door de mensen in de communities straks meer werk te kunnen geven, ambachten in stand te kunnen houden en meer gezinnen een kans te kunnen geven op een betere toekomst." Het armbandje is niet alleen mooi, er zit dus ook een mooie gedachte achter. En het komt goed uit dat Indiase sieraden deze zomer helemaal hot zijn! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in