Paris Fashion Week gaat door!

Paris Fashion Week gaat door!

En de shows gaan nog live ook. Hoe dan?!

Live-events ruim van te voren afzeggen is de afgelopen maanden gemeengoed geworden – zelfs de Golden Globes en Oscars van 2021 zijn doorgeschoven.

Paris Fashion Week gaat door!

Chanel S/S 2020

De zomeredities van Paris Fashion Week, London Fashion Week en Milan Fashion Week gaan digitaal (inclusief een Virtuele Couture Week), ook al in verband met de coronabeperkingen. Dior, Burberry en Ermengildo Zegna aan voor 'phygital', live shows met beperkt of geen publiek, die zullen worden gelivestreamd.

Paris Fashion Week gaat door!

Guo Pei S/S 2020

De nieuwe werkelijkheid? Je zou het denken, maar grote namen van Europese luxe labels doorbreken deze trend met alle zelfbewustheid van Chanel zelve, in een Little Black Dress. De Fédération de la Haute Couture et de la Mode heeft bekend gemaakt dat tussen 28 september en 6 oktober 2020 de ready-to-wear shows voor lente 2021 gewoon doorgaan in Parijs. En niet digitaal, maar gewoon live. "Omdat geen tweedimensionale foto of stokkende livestream het haalt bij ontwerpen in het echt zien," zegt Ralph Toledano, president van de Fédération de la Haute Couture et de la Mode.

Paris Fashion Week gaat door!

Elie Saab S/S 2020

Wel zal men zich aan de regels houden. Dat betekent dat designers zullen moeten schrappen in hun gastenlijst (inkopers of starlets front-row? Die keuze lijkt niet zo heel ingewikkeld). Het betekent ook dat men op zoek moet naar grotere locaties waar voldoende afstand kan worden gehouden en dat ook buitenlocaties een optie zijn.

Paris Fashion Week gaat door!

Givenchy S/S 2020

Van intieme salons en underground bars moet deze Fashion Week het duidelijk niet hebben. Een en ander zal worden aangevuld met een digitaal platform, voor internationale moderedacteuren die lange reizen nog niet zien zitten (als ze Europa al binnen komen). Fashion Week nieuwe stijl, dus. Maar toch weer een stapje vooruit, met alle creativiteit die je van ontwerpers mag verwachten. En iets om naar uit te kijken, na al die maanden huispakken ?

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in