Kun je gouden en zilveren sieraden nu wel of niet door elkaar dragen?

Kun je gouden en zilveren sieraden nu wel of niet door elkaar dragen?

Ooit schreef de juwelen etiquette voor dat je nooit zilver en goud met elkaar mocht dragen, nu is het juist trend. Er komen steeds meer juwelen (waaronder ook horloges) waarbij goud en zilver in 1 item verwerkt zijn.

Ooit was het ‘not done’ om zilver en goud met elkaar te combineren, de glans van de twee verschillende metalen zou namelijk de drager van de juwelen niet flateren. Nu is het al jaren een hele mooie en elegante combinatie. Het mixen en matchen van sieraden is modern en benadrukt juist de smaak van de drager.

  1. Wat is het verschil tussen juwelen en sieraden?Juwelen zijn altijd gemaakt van edele metalen zoals zilver, goud, platina of een combinatie van deze metalen. Sieraden kunnen van alle materialen gemaakt zijn, zoals hout, plastic, veren of onedele metalen. 
  2. Ben je een goud- of zilvertype? Natuurlijk is er helemaal niets mis om alleen goud of alleen zilver te dragen. Soms heb je domweg een persoonlijke voorkeur voor een bepaald metaal. Heb je een warme huidtint dan zal goud je ook iets beter staan. Als je een koele houdtint hebt dan past zilver van nature iets beter bij je huid.
  3. Mag je dure juwelen en goedkope sieraden bij elkaar dragen?Ja zeker, zelfs de grote designers en prinsessen doen dat. Een juweel koop je voor het leven en betaalbare sieraden fleuren je outfit op. Juist als je het met elkaar combineert heb je een perfecte match.
  4. Juwelen etiquette, bestaat die nog? Naar zakelijke gelegenheden is het echt niet chic om totaal behangen te zijn met sieraden, hou het juist dan clean en rustig. In principe mogen de sieraden niet meer aandacht vragen dan je outfit. Tenzij je naar een feest gaat, dan mag je zoveel sieraden en juwelen omdoen als je zelf wilt. Een horloge hoort niet echt bij een lange avondjurk (gala), tenzij het horloge verwerkt zit een mooie armband.
  5. Hoe combineer je juwelen met je horloge? De trend is nu om meerdere armbanden te combineren met je horloge. Het mixen van zilver en goud is juist bij de combinatie armbanden en horloge erg mooi. Er bestaan ook horloges waarin goud met zilver gecombineerd worden, zoals die van Jacob Jensen. Een groot voordeel van zo’n ‘gemengd’ horloge is dat dit de perfecte basis voor al je juwelen is.
Kun je gouden en zilveren sieraden nu wel of niet door elkaar dragen?

Horloge met zilver en goud Jacob Jensen Classic, € 389

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in