Iris van Herpen tergt wonderschoon de zwaartekracht

Iris van Herpen tergt wonderschoon de zwaartekracht

Krachtige haute couture collectie rond de vier elementen.

De natuur is nooit ver weg in de collecties van Iris van Herpen. Roots of Rebirth, de S/S 2021 collectie die ze vandaag op Paris Fashion Week toonde, is daar geen uitzondering op.

Voor Iris' doen -  ze ontwerpt soms jurken als complete installaties – was het een verrassend draagbare collectie waarin al haar vakmanschap en originaliteit schitterde. Vloeiende stoffen die prachtig geplooid vallen, schoenen met een spannend sleepje, 3-D ontwerpen die doen denken aan veren, vertakte wortels, sporen, vleugels en schubben – het kwam allemaal langs.

Ook adembenemend: een blauwe japon die beweegt als de branding, een rok als golvend zand of graan en jurken die lijken te vlammen als vuurvogels – de elementen waren goed vertegenwoordigd en prachtig vertaald. Ongekend knap hoe Van Herpen ook hier weer zwaartekracht tergende technieken laat zien, die een jurk kunnen laten zweven.

Iris van Herpen tergt wonderschoon de zwaartekracht

Iris speelde naar eigen zeggen met de onderlinge connecties van het natuurlijke 'wood wide web' en weefde zo ontwerpen die zowel met de aarde als met wat er onder het oppervlak zit te maken hebben. De collectie is geïnspireerd op het boek Entangled Life van Merlin Sheldrake en de details zijn wonderschoon. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in