Het beste van New York Fashion Week (met een vleugje Holland)

Door Martine Schut
Het beste van New York Fashion Week (met een vleugje Holland)

New York dompelt zich deze hele week onder in de mode: het is New York Fashion Week. Het modecircus startte goed met shows van Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Oscar de la Renta én het Nederlandse Sies Marjan. 

De lentekoorts kan beginnen.

Kleurenpallet

De New Yorkse modeweek heeft dus een Nederlands tintje. De show van Sies Marjan (van ontwerper Sander Lak) werd bejubeld. De collectie werd door de Amerikaanse media als verleidelijk omschreven. Het hele kleurenpalet kwam voorbij. 

Seventies

Ook de show van Tommy Hilfiger gooide hoge ogen. Hij gaat met zijn collectie terug naar de jaren zeventig. De zogenoemde TommyNow x Zendaya-collectie werd in het historische Apollo Theater getoond. Voor wie wil, de items zijn nu al te koop.

Hottest club in town

Ook de show van Ralph Lauren willen we je niet onthouden. De catwalk werd 'uitgerold' in een heuse chique bar. De collectie doet ons daar ook erg aan denken. Er wandelden veel vrouwen in smoking voorbij. 

Vijftigplus op de catwalk

Ook willen we het volgende even aanstippen: actrice en tegenwoordig ook 'Real Housewive' Lisa Rinna (56) liep mee tijdens de show van nieuwe designer Kyle Richards en Shahida Parides. Ook zij bewijst dat vijftigplussers prachtig zijn op de catwalk. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in