Doorstart voor Addy van den Krommenacker

Doorstart voor Addy van den Krommenacker

Geen winkel meer, wel eigen collectie.

De dames De Bourbon de Parme kunnen gerust zijn: Addy van den Krommenacker, leverancier van hun beeldige jurken, is (bijna) weer in de running. Na vorig jaar zijn winkel in Den Bosch te hebben moeten sluiten, maakt de ontwerper een doorstart in Villa Maasdonk in Nuland, voorheen een klooster, nu deels woonwinkel en deels trouwlocatie.

Doorstart voor Addy van den Krommenacker

Hij heeft er zes keer zoveel ruimte. "Je hebt hier vijftig kamers waar ik steeds met een andere sfeer een apart gedeelte van mijn collectie optimaal kan showen," zegt hij in het AD. "Daarbij kan ik gebruik maken van de meubels die te koop zijn. Marijcke van Oss (de eigenaar van Villa Maasdonk), biedt mij ook de gelegenheid om gebruik te maken van de ruimte waar evenementen en bijeenkomsten worden gehouden."

Doorstart voor Addy van den Krommenacker

Hij werkt voortaan alleen nog op afspraak: "Dan heb je dus een meet and greet. Je kunt kiezen voor een apart ontwerp of ready tot wear vanaf honderd euro. En om te voorkomen dat mis gaat, ben ik heel blij dat het zakelijke deel grotendeels uit handen wordt genomen door mijn zus Wilma en advocaat Murielle van den Plas, die mij begeleidde bij het faillissement.’’

Doorstart voor Addy van den Krommenacker

De opening is 28 januari, er volgt nog een open weekend en in april een jubileumshow hij heeft de afgelopen tijd jurken ontworpen voor de Fashion Week in Rome. "Ik kreeg stoffen aangeboden," zegt hij. "Dat is een van de vele positieve gebaren van de afgelopen tijd. Ik heb in een vermoeiende emotionele rollercoaster gezeten. Maar daarvan is nu het einde nu in zicht."

Foto's (c) ANP, Getty Images, Villa Maasdonk

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in