Balenciaga gaat weer haute couture maken

Balenciaga gaat weer haute couture maken

Grote opwinding onder fashionista's in Parijs!

Het is hét grote nieuws van deze Paris Fashion Week: Balenciaga doet in juli mee aan Couture Fashion Week. Creative Director Demna Gvasalia heeft besloten zich er weer aan te wagen, ruim vijftig jaar nadat oprichter  Cristóbal Balenciaga (1895-1972) de deuren van het atelier in 1968 sloot.

Balenciaga gaat weer haute couture maken

Christian Dior noemde Balenciaga 'de meester van ons allen' en niemand zal ontkennen dat Cristóbal wonderschone, sculpturale creaties van stof maakte die aan het einde van de 1930's revolutionair waren.  

Onder Demna Gvasalia, die het label sinds 2015 leidt, levert Balenciaga al een tijdje razend succesvolle ready-to-wear collecties, wat hem het krediet oplevert bij de financiers om de haute couture weer op te pakken. "Het originele, historische atelier in Parijs is heropend," zegt hij. "En er is een speciaal, toegewijd team voor samengesteld. Het is mijn creatieve en visionaire plicht om couture weer terug bij Balenciaga te brengen."

"Voor mij is couture een onontdekte vorm van creatieve vrijheid en een platform voor innovatie," zegt Gvasalia. "Niet alleen biedt het een nieuw spectrum in kleding maken, het brengt ook de moderne visie van Balenciaga terug naar de bron. Couture staat boven trends. Het is een expressie van schoonheid op het hoogste niveau van esthetiek en kwaliteit."

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in