• Mode

Armani Privé: glanzen in rijk satijn

Armani Privé: glanzen in rijk satijn

"Laten we schoonheid en lichtheid omarmen."

Een Armani collectie met vrijwel geen greige? Is de maestro van zijn neutrale geloof gevallen? Nee, het is meer gevolg van de lockdowns, die hem aan het denken zetten.

Met een naam als Shine was het al wel duidelijk waar Giorgio Armani (87 en herstellend van een lelijke val) heen wilde met zijn A/W 2021-2022 collectie: glans in de vorm van vele meters satijn.

Armani Privé: glanzen in rijk satijn

De kleuren varieerden van lila en blush tot roze en celadon, verrassend voor een wintercollectie, maar Armani Privé is dan ook het soort couture voor mensen die niet aan seizoenen doen.

Armani Privé: glanzen in rijk satijn

Door zijn filtrage-techniek – lagen transparante stof – leken sommige ontwerpen als een hologram om de modellen heen te dansen in de tuin van de Italiaanse ambassade in Parijs.

Armani Privé: glanzen in rijk satijn

"Ik voel me na de pandemie niet emotioneler over mijn werk," zegt Armani. "Maar ik wil wel meer emotie laten zien in mijn werk. Ik denk dat wel allemaal iets in ons hebben ontdekt dat zo sterk, zo krachtig en zo verrijkend en zo verkwikkend is dat we er meer van willen. Vandaar de kleuren. Laten we schoonheid en lichtheid omarmen."

Dat laatste lukte hem uitstekend: de zijde ruiste, het organza zweefde en het borduurwerk fonkelde en niemand die merkte dat Giorgio nog vijftien ontwerpen showde uit zijn Privé show van januari, waar geen publiek bij aanwezig kon zijn. "Tijdloosheid staat centraal in al mijn collecties," zegt hij. "Het is niet de bedoeling dat kleren binnen een seizoen alweer uit zijn."

Foto's (c) Armani 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in