Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo houd je ook boven de 50 een mooi decolleté

We mogen dan young at heart zijn, onze borsten zijn vaak helaas (!) niet meer wat ze ooit waren. Toch is ‘hang’schade vrij gemakkelijk beperken. De zwaartekracht, het is niet anders. Onze huid wordt  in de loop van de jaren dunner en dingen als borstvoeding spelen ook een rol... Face it: onze bor...

Zo houd je ook boven de 50 een mooi decolleté

We mogen dan young at heart zijn, onze borsten zijn vaak helaas (!) niet meer wat ze ooit waren. Toch is ‘hang’schade vrij gemakkelijk beperken.

De zwaartekracht, het is niet anders. Onze huid wordt  in de loop van de jaren dunner en dingen als borstvoeding spelen ook een rol... Face it: onze borsten, die ooit zo mooi stevig waren, gaan hangen.

Maar verrassing: daar dragen we zelf aan bij, door een aantal onverwachte eigenschappen die de boel geen goed doen. Ben je je meer bewust van onderstaande punten, dan houd je je borsten en decolleté langer in shape.

1. Slaap niet op je buik

Je borsten urenlang in het matras drukken, doet ze geen goed. Overigens geldt dat ook voor op je zij liggen; uiteindelijk gaat de rek er een beetje uit. Beste optie voor je borsten is om op je rug te slapen.

2. Doe verschillende sporten

Voor het volgende is geen waterdicht bewijs, maar verschillende deskundigen denken dat sporten als rennen, waarbij de borsten constant maar op en neer gaan, het borstcollageen geen goed doen. Beter zou het zijn om high impact sporten af te wisselen met activiteiten als yoga of zwemmen.

3. Draag eens geen beha

Da’s een interessante. Uit Frans onderzoek bleek dat constante ondersteuning van de borsten de borstspieren zwak maakt. Maar behaloos door het leven gaan, heeft waarschijnlijk datzelfde effect. De oplossing ligt in het midden: regelmatig (in en om het huis?) die beha uit.

4. Zonnebrand alert!

Vergeet nooit nooit nooit je decolleté (en borsten, als je topless gaat) goed in te smeren. De uv-stralen zijn genadeloos voor de dunne huid, die makkelijk beschadigt en veroudert.

5. Skip het crash dieet

Extreem afvallen, weer aankomen, en toch maar weer afvallen… het borstweefsel wordt er slap van, je borsten gaan hangen.

6. Don’t smoke

Dat roken niets goeds brengt, zie je in het gezicht, maar ook aan het decolleté. De bloedtoevoer naar het huidoppervlak vermindert, waardoor de huid verslapt en veroudert.

Bron: Daily Mail. Beeld: iStock.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in!