Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rimpelvrij? Drink wijn en eet chocola (het is bewezen!)

Dit is een onderzoek waar we blij van worden: je rimpels verdwijnen door rode wijn en chocola. Engelse onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat die twee favorieten van ons oude cellen doen verjongen, en niet alleen in uiterlijk, maar ook in ‘gedrag’. Naarmate onze jaren verstrijken, worden de zog...

Rimpelvrij? Drink wijn en eet chocola (het is bewezen!)

Dit is een onderzoek waar we blij van worden: je rimpels verdwijnen door rode wijn en chocola.

Engelse onderzoekers hebben namelijk ontdekt dat die twee favorieten van ons oude cellen doen verjongen, en niet alleen in uiterlijk, maar ook in ‘gedrag’.

Naarmate onze jaren verstrijken, worden de zogenaamde telomeren van ons dna steeds korter en gaan ze rafelen als een veter die z’n plastic uiteinde mist, waarmee veroudering optreedt.

Het onderzoeksteam voegde een chemische samenstelling toe aan de cellen – die van nature in rode wijn, donkere chocola, rode druiven en blauwe bessen zit en rijk is aan flavonoïden, die vol antioxidanten zitten. Binnen een paar uur na die behandeling deelden de oude cellen zich weer, werden de telomeren langer en waren de cellen duidelijk verjongd.

Een doorbraak die kan leiden tot fantastische anti-anging behandelingen op het gebied van uiterlijk, maar ook op gezondheid. Wat ons te doen staat tot dit wondermiddel op de markt verschijnt? Proost!