• Beauty

Hoe staat jouw bovenlip erbij?

Hoe staat jouw bovenlip erbij?

Waxstrips klaar? Harsen maar!

Nu de schoonheidssalons al zolang dicht zijn vanwege de coronabeperkingen, staat menig vrouw voor de spiegel de bovenlip te bestuderen.

Hoewel er niets mis is met wat gezichtshaar – we kennen een zekere koningin met een blond donslaagje – zijn er ook genoeg vrouwen die tijdens deze lockdown peinzen hoe ze hun damessnorretje eens het beste kunnen aanpakken.

Aan de slag met een pincet

Old school is de zaak met een pincet bijsnoeien, bij voorkeur voor een spiegel in helder daglicht of met een felle lamp erbij zodat je goed kunt zien waar je blijft. Trek altijd in de richting van de haargroei en werk van boven naar beneden. Het is een tijdrovend klusje, afhankelijk van de haarkleur en -groei blijven de haartjes zo'n drie weken weg.

High tech epileren

Gezichtsepilators (Braun FaceSpa Pro, Philips Satinelle Advanced, Silk 'n Prestige) kunnen worden ingezet voor al het ongewenste haar in je gezicht, dus naast de bovenlip kun je er ook eventueel je wenkbrauwen of andere zones mee aanpakken. Pijnloos is het niet, maar van te voren een beetje plaatselijk verdovende emla-crème gebruiken kan helpen. De haartjes blijven – alweer afhankelijk van groei en kleur – zo'n 3-4 weken weg. Tip van ervaringsdeskundigen: wil je ook haartjes op je kin (urgh, overgang…) epileren, kies dan een epilator met een bredere (ronde) kop en liever niet eentje met een puntje – de brede werkt lekkerder.

Lekker snel: harsen

Harsen of waxen is veruit de snelste en meest efficiënte manier om een bovenlip te ontharen. Even ontvetten, eventueel een beetje talkpoeder erop: dat voorkomt dat dat de hars naast de haartjes ook de huid meeneemt. Dan een wax-strip voor het gezicht erop en even doorbijten. Geen feest, maar een beetje verzachtende crème doet wonderen. Het is snel en effectief en je bent gemiddeld 4-5 weken van de haartjes af. Hoe vaker je harst, hoe zachter de haartjes worden en hoe langer ze wegblijven. Voor thuisgebruik zijn kant en klare strips makkelijker dan werken met vloeibare was.

Scheren? Liever niet

De bovenlip scheren is snel en pijnloos, maar de doorgroeiende, bot afgesneden haartjes laten je snel weer stoppels voelen. Het is geen heel bevredigende methode en we zouden 'm niet aanbevelen.

Hoe staat jouw bovenlip erbij?

En nogmaals: het afgelopen jaar is lichaamshaar in rap tempo accepté geworden. Als je er niet mee zit, lekker laten zitten: you do you.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in