Heb je al een Gua Sha voor je rimpels?

Heb je al een Gua Sha voor je rimpels?

Move over, jaderoller!

Het verre oosten speelt momenteel een leidende rol in beautytrends en daarmee komen de leukste hulpmiddelen naar het westen. De elegante roller van jade die als een mini-deegrollertje rimpels en stress uit je gezicht masseert ken je waarschijnlijk al. Nieuw voor op je kaptafel is de Gua Sha (uit te spreken als gwa-sja). 

Heb je al een Gua Sha voor je rimpels?

Deze beautytool is gemaakt van rozenkwarts of jade, het is een lekker in de hand liggende vorm die je over je huid schraapt. De Gua Sha wordt in de Chinese geneeskunde al eeuwen gebruikt, vooral om de bloedsomloop te stimuleren. 

Heb je al een Gua Sha voor je rimpels?

© Vibrant-Glow 

Op je gezicht gebruik je hem met de lange kant op je huid, in combinatie met wat serum of crème, vooral om onderhuidse vochtophopingen naar de rand van je gezicht te ‘schrapen’ zodat het vocht via de lymfekanalen af kan worden gevoerd. Daarnaast stimuleert het ding de bloedsomloop waardoor je huid er na een massage met de steen vol, stevig, rozig en gezond uitziet. Hier zie je deze vrouw voor Gua Sha (links), na één behandeling (midden) en na acht behandelingen (rechts).

Deze deskundige doet het even voor: je begint met je hals, nek en keel om de lymfevaten die daar lopen te stimuleren. Vervolgens werk je je gezicht af en veeg je steeds naar boven en naar buiten waarbij je aan het einde van de beweging even heen en . De korte kant van de Gua Sha is voor de kleine plekjes rond je neus en ogen.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in