Eerste hulp bij statisch haar

Eerste hulp bij statisch haar

Gelukkig is het einde van De Verschrikkelijke Kou in zicht. Want ons haar… zo statisch, het kan gewoon niet meer. Deze tips helpen je bos tot de temperatuur echt gaat stijgen.

Het zit ‘m in de droogte. De kou buiten en de hitte binnen drogen ons en ons haar uit. Daardoor raakt het sneller statisch geladen. Met een staart of knot heb je er weinig last van, maar met deze simpele tips los je het euvel ook op.

• Verzwaar je haarWas je haar nu niet te vaak, daarvan droogt het uit en dat is dus juist wat het zo statisch maakt. Verzwaar het met shampoo en conditioner die daarvoor dienen, of gebruik een haarserum. Gel en haarlak houden het ook op z'n plek.

• Leren zolenHet is een beetje een inkoppertje, maar draag liever katoen in plaats van nylon en polyester. Ook aan schoenen met leren zolen heb je nu meer dan rubberen zolen.

• Houten borstelPlastic kammen en borstels maken je haar statisch. Gebruik bij voorkeur een houten borstel met natuurlijk (varkens)haar. Wat ook helpt: maak ‘m vóór het borstelen een beetje nat of spray er haarlak op.

• HandcrèmeGebruik handcrème. Op je handen natuurlijk (die zijn ook kurkdroog), en als de crème bijna is ingetrokken, strijk je met je handen over je haar. Dat werkt.

• DroogtrommeldoekjeEen droogtrommeldoekje maakt je haar antistatisch. Strijk ermee over je haren van wortel tot punten.

• Haarlak in je mutsEn voor alle mutsdragers (wie niet, deze dagen?): spuit haarlak in je muts voordat je ‘m opzet. Geen geknetter wanneer je ‘m afdoet.