DIY beauty tips van Hollywood-legendes

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Een beetje glamour is nooit weg in zelfisolatie.

Ah, de Golden Years van Hollywood, toen filmsterren altijd ready-for-a-close-up waren en verrassend creatief omgingen met ingrediënten uit de keukenkastjes. Dáár kunnen we nu ons voordeel mee doen, tijdens de Intelligente Lockdown.

Elizabeth Taylor

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Liz maakte zich steevast op vóór ze in bad ging, de damp zorgde ervoor dat haar make-up beter bleef zitten. Daarnaast deed ze aan gezichtsgym om de zwaartekracht tegen te werken en deelde ze in haar boek Elizabeth Takes Off deze oefening:

  • Ga rechtop staan met je handen in je nek gevouwen
  • Druk nu rustig maar stevig je hoofd tegen je handen en houd de beweging tegen met je handen.
  • Vijf tellen vasthouden, tien keer herhalen voor een meer ontspannen uitstraling.

Mae West

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Ze mocht dan een wulps imago hebben gehad, in haar boudoir was Mae West trouw aan de kokosolie. Ze smeerde het elke dag op haar gezicht en hals om haar huid jeugdig te houden. Vriend en vijand rook haar meestal al voor ze in beeld kwam, daarom gebruikte ze later babyolie. "Die moet wel warm zijn," volgens Mae. "En het helpt als je een man hebt die je ermee insmeert, van top tot teen."

Sofia Loren

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Sofia in The Key, 1955 (c) Open Road Films

Haar boek Woman & Beauty loopt over van de tips om fraai en fit te blijven, maar voor thuiswerkende vrouwen is Sofia's DIY spa-avond toch wel de grootste aanrader. 'Plan hem op een avond dat de rest van je gezin voor de tv zit,' zegt ze. 'Maak iedereen duidelijk dat je niet gestoord mag worden. Voel je daar niet schuldig over.' Haar badritueel bestaat uit stretchen, rustgevende muziek en dan met een hydraterend gezichtsmasker in bad gaan liggen met badzout of poedermelk ('Echte melk lijkt me verspilling'). Tijdens het inweken eelt verwijderen van voeten en ellebogen, het hele lichaam afborstelen, nagelriemen terugduwen en scheren. Koud afdouchen, bodylotion aanbrengen als de huid nog een beetje vochtig is, daarna een pedicure. 'Aan het einde van je spa ben je toe aan een glas wijn of een kop thee," zegt Sophia. 'En ben je onweerstaanbaar.'

Rita Hayworth

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Het geheim van Rita Hayworths prachtige haar? Na het wassen doordrenkte ze het met olijfolie, liet het een kwartier intrekken en spoelde het daarna uit met warm water en citroensap.

Joan Crawford

DIY beauty tips van Hollywood-legendes

Voor Joan was de koelkast een belangrijk onderdeel van haar beautyroutine. Met name eieren gingen er in hoog tempo doorheen: ze waste er haar eigen haar en dat van haar dochter mee en gaf als tip dat je ze ook kon loskloppen met wat rum of rode wijn voor je ermee ging wassen. Haar favoriete gezichtsmasker bestond uit gelatine die los was geklopt met hazelaarextract, natriumwaterstofcarbonaat (baksoda) en een rauw ei. Heur haar smeerde ze in met mayonaise, olijfolie, eieren en citroensap, een mengsel dat een kwartier moest intrekken. Nuttige tip van Joan: "Koud afspoelen, anders heb je roerei op je hoofd."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!