Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze make-upfout maak je nooit meer

De Britse actrice Helen Mirren, die geroemd wordt om haar jonge uitstraling en ambassadrice is van L'Oréal, heeft een goede tip die je make-up routine vast een stuk korter maakt. Eigenlijk is haar tip heel simpel: staar je niet blind op de details als je je opmaakt.  Lees ook: Maggie (59) bewijst...

Deze make-upfout maak je nooit meer

De Britse actrice Helen Mirren, die geroemd wordt om haar jonge uitstraling en ambassadrice is van L'Oréal, heeft een goede tip die je make-up routine vast een stuk korter maakt.

Eigenlijk is haar tip heel simpel: staar je niet blind op de details als je je opmaakt. 

Lees ook: Maggie (59) bewijst dat rode lippen prachtig zijn op elke leeftijd

Obsessie

Helen Mirren vindt dat we de neiging hebben 'geobsedeerd' in de spiegel te staren om onze make-up zo gedetailleerd mogelijk aan te brengen. Daar zouden we ons helemaal niet druk om moeten maken, aldus het 72-jarige stijlicoon. "Het is belangrijker hoe ánderen je zien, dan hoe je zelf vindt dat je eruitziet." Pardon? 

'Niemand ziet je zó close'

Maar puur praktisch klopt het helemaal wat ze zegt: "Je omgeving ziet je doorgaans van een afstandje en niet zó close als wanneer je zelf voor de spiegel staat. Ga daarom, als je je make-up aanbrengt, ook op een iets grotere afstand staan. Je hoeft echt niet ontzettend gedetailleerd te werk te gaan."

Lees ook: 8 Beauty-rituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

Niks visagist

Nu kun je denken: makkelijk praten als je altijd wordt opgemaakt door een visagist, maar dat valt reuze mee. "Ik verzorg doorgaans mijn eigen make-up, dat vind ik heerlijk om te doen", bekent Helen. "Dan ga ik zitten voor mijn grote spiegel en dan ga ik lekker aan de slag. En altijd zorg ik ervoor dat alles er - vanaf een afstandje - foutloos uitziet." 

Als je haar maar goed zit

Mede-ambassadrice Jane Fonda (79) heeft ook nog wel een tip: "Besteed net zoveel aandacht aan je haar als aan je lichaam, mooie lokken zijn zeker zo belangrijk. Als je gezond haar hebt, zie je er altijd verzorgd uit. Dus kies echt de producten die jouw haartype nét dat beetje extra geven."