Prinses Diana wist precies hoe zij iedereen kon betoveren. Was het niet met haar persoonlijkheid, dan wel met haar korte coupe en sprekende make-up. Een natuurlijke schoonheid kun je stellen, maar ze had nog een paar beautytrucjes achter de hand.

Dit zijn de rituelen waar Lady Di zich aan hield.

1. Een goede skin-care routine
"Ze had de meest ongelooflijke huid, die eerlijk gezegd misschien wel in de genen zit", zegt prinses Diana’s vroegere visagist Mary Greenwell. Echter, Lady Di heeft altijd haar huid goed verzorgd: reiniging, exfoliatie en hydratatie behoorden tot haar dagelijkse routine. En ze gebruikte ook elke dag zonbescherming.

2. Schone slaapster
Een deel van Diana’s schoonheidsroutine bestond uit voldoende slaap. Niet gek, legt celebrity schoonheidsspecialiste Renée Rouleau uit. “Gebrek aan slaap doet de huid er dof en bleek uitzien, omdat de bloedcirculatie is aangetast. Slaaptekort veroorzaakt ook stress, wat eveneens aan de huid is af te zien.”

3. Alles met mate
“Diana deed alles met mate”, zegt Rouleau. “Ze dronk weinig alcohol, zodat haar huid kon stralen. Als je rookt, drinkt of iets té veel van het 'goede' doet, zal dit je huid aantasten. Zonde, vond Diana.”

4. Een kenmerkende make-up look
“We startten altijd met een vochtinbrengende crème, een foundation die precies bij haar huidskleur paste en dan concealer om haar ogen op te doen liften. Daarna brachten we een mascara en een lippenstiftkleur aan die pasten bij haar humeur,” aldus Greenwell.

LEES OOK: Dit at prinses Diana (en ja, zij hield ook van chocolade)

5. De verboden eyeliner
Prinses Diana droeg vaak blauwe eyeliner, totdat ze Greenwell ontmoette: “Een eyeliner die overeenkomt met de natuurlijke oogkleur doet de ogen dof lijken. Blauwe ogen met een blauwe oogpotlood of oogschaduw zijn daarom een no-go."

6. Mascara aanbrengen
“Als Diana zelf haar mascara aanbracht, zorgde ik ervoor dat ze de aanzet van de wimpers ook bedekte. Zo krijgen de wimpers meer volume.”

7. Nooit zonder parfum
"Ze droeg altijd (altijd, altijd, altijd) een geurtje," zegt Greenwell. "Het is een soort finishing touch van de schoonheidsrituelen, om de deur uit te gaan met een eigen en chique kenmerkende eau de parfum. 

8. De schaar erin
In 1990 vroeg haarstylist Sam Mcknight aan Lady Di op de set van Vogue om het ondenkbare te doen: haar lange lokken eraf te knippen. De volumineuze haarstijl van de jaren 80 staat in schril contract met haar stijl: een sportievere, androgyne look. En raad eens? Het is nog steeds de meest iconische coupe tot heden.

LEES OOK: Cadeautip: dit zijn de favoriete parfums van de 11 grootste stijliconen

Beeldbron: Getty