Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

De nieuwe afvalhype: het acht-uur-dieet

Actrice Nicole Kidman is fan: goed eten, daarna vasten. En dat allebei op één dag. Moeilijk? Mwah, dat schijnt mee te vallen. Natuurlijk heeft La La Land dit dieet al omarmd, want het is niet heel ingewikkeld. Het idee? Acht uur eten, zestien uur vasten. Praktischer: tussen tien en zes mag er geg...

De nieuwe afvalhype: het acht-uur-dieet

Actrice Nicole Kidman is fan: goed eten, daarna vasten. En dat allebei op één dag. Moeilijk? Mwah, dat schijnt mee te vallen.

Natuurlijk heeft La La Land dit dieet al omarmd, want het is niet heel ingewikkeld. Het idee? Acht uur eten, zestien uur vasten. Praktischer: tussen tien en zes mag er gegeten worden – bijvoorbeeld ontbijt om 10.00 uur, lunch om 14.00 uur en diner om 18.00 uur – en daarna niets meer tot de volgende ochtend. Dagelijks zestien uur vasten dus; daar val je van af en het schijnt je lijf ook een boost te geven.

“Dat periodieke vasten doen we in feite elke dag al, in de tijd dat we slapen”, aldus voedingsdeskundige Lee Holmes in dailymail. “In dit dieet wordt die tijd verlengd. Tijdens het dagelijkse vasten, krijgen je lijf en darmen dagelijks de tijd om te verteren, te rusten en te genezen. Je verlicht de druk op je darmen, die zo beter hun werk kunnen doen. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat vasten de celvernieuwing kan bespoedigen, wat ontstekingen in het lijf kan verminderen. En dat betekent weer: minder vaak ziek. Daarnaast: omdat je simpelweg minder uur per dag de tijd hebt om te eten, verlies je sowieso kilo’s. Dat periodieke vasten geeft ook een boost aan het afvalproces.”

Veel meer regels dan dit zijn er niet, behalve dat het uiteraard aan te raden is voor gezond, puur voedsel te kiezen. Dat zorgt bovendien voor een vol gevoel en voorkomt honger in de vroege ochtend. Dus die borrel en dat feestje dit weekend… Maandag dan maar beginnen?