Afkoelen in... bad?

Afkoelen in... bad?

Hoe je bad je beste vriend kan zijn tijdens hete dagen.

Je moet er, of je nou van warm zomerweer houdt of niet, waarschijnlijk niet aan denken om je nu in een bad te laten glijden. Toch kan een bad juist heel prettig zijn, op hete dagen.

Met deze drie tips haal jij het meeste uit je badkuip, ook tijdens tropische dagen.

1) Ga voor het slapen gaan in bad

Ja, echt. Een warm bad ook nog. Dat klinkt misschien onlogisch, maar kan je op plaknachten juist uitstekend aan je acht uur helpen. Dat is wetenschappelijk bewezen: om lekker in slaap te vallen, dient je lichaamstemperatuur omlaag te gaan. Die hitte verlies je vooral via je handen en voeten. Door in bad te gaan komt al je bloed naar de oppervlakte, waarna je handen en voeten al die warmte uit gaan stralen. Weg uit je lijf dus.

Afkoelen in... bad?

2) Doe de menthol

Of je nou in je 38 graden-badje gaat liggen of tóch kiest voor een koudere variant, met menthol maak je je badervaring direct een stuk koeler. Er zijn allerlei badoliën (die van Kneipp met menthol en eucalyptus bijvoorbeeld), zeepjes en zouten verkrijgbaar met menthol, wat een koel, prikkelend gevoel op de huid geeft. Kippenvel in een potje.

Afkoelen in... bad?

3) Speciale bruisballen

Bij LUSH kennen ze het mentholtrucje ook: hun Intergalactic-bal bevat pepermunt, die tintelt en verkoelt. Maar er zijn méér ingrediënten die je bad tot de koelste plek van het huis kunnen omtoveren. CItrusvruchten zoals limoen, citroengras en citroen geven je ook een frisse boost. Deze jongen bevat bovendien lavendelolie, zodat je extra lekker in slaap valt.

Laat die plaknachten maar komen!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in