7 x bodylotion voor mensen die bodylotion haten

7 x bodylotion voor mensen die bodylotion haten

Deze zijn gegarandeerd plakvrij en trekken écht snel in. 

Het is een jaarlijks terugkerend dilemma als de temperaturen stijgen: je huid snakt door zon en transpiratie naar extra verzorging. Niets is echter zo vervelend als een bodyproduct dat zo afsluit dat je het er nog warmer van krijgt. Of erger nog: niet intrekt, zodat je plakkerig blijft aanvoelen. Deze tien zijn tried & tested door bovengetekend proefkonijn dat a) bodylotion haat en b) meer dan 18 graden al 'veel te warm weer' noemt.

  • Biotherm – lait corporel is niet voor niets een klassieker: niet vettig, geen plakkerig gevoel en je kunt je meteen aankleden.
  • The Body Shop – British Rose Yoghurt wekt argwaan op omdat je 'm na het douchen meteen moet opbrengen op je nog niet door en door afgedroogde huid, maar trekt toch in en ruikt heerlijk.
  • Vaseline – Aloe is niet sexy en niet spannend, maar hydrateert geweldig en is een uitkomst voor bodylotionhaters. Ga voor de spray, die trekt nog een fractie sneller in.
  • Aveeno Daily Moisturizing Lotion is verkrijgbaar in meerdere samenstellingen. Het zal in dezen onnodig zijn te melden die je die met amandelolie niet hebben. Ga voor de simpele: zeer lichtgewicht, verzorgt verbazingwekkend lang en laat geen residu achter.
  • Loving Blends verzachtende bodymilk heeft een heel lichte textuur die daadwerkelijk snel intrekt: smeren, aankleden, klaar. Bonuspunten voor de zachte, poederachtige geur van vanille en amandel.
  • Nivea Body Lotion Mousse vraagt om omzichtig gebruik, want iets teveel kracht zetten en je hebt genoeg mousse om een weeshuis te hydrateren en no way dat die hoeveelheid ooit gaat intrekken. Maar in een bescheiden wolkje doet de mousse wat ie belooft en geeft het gevoel dat je huid intussen kan ademen.
  • Love Beauty and Planet bodylotions dreigen met ingrediënten als neroli en argan olie en muru muru en shea butter. Laat je er niet door afschrikken, zelfs deze lotions trekken verrassend snel in. Voor de absolute vetvrezers: de marine algae & eucalyptus is heel verkoelend  en de coconut water en mimosa flower is heel fris, zonder een plakkerig of vettig laagje achter te laten.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in