Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

5x tips van de tandarts: zo blijven je tanden wit (en je mag koffie en rode wijn blijven drinken!)

Koffie en rode wijn: we kunnen niet zonder, maar het zijn zomaar twee dranken die ‘vlekken’ achterlaten op de tanden. Stoppen dan maar? Niet nodig als je deze tips toepast. Witte tanden zijn prachtig, maar helaas blijven ze niet wit. Van zelf bleken of schuren is inmiddels wel bekend dat dat de k...

5x tips van de tandarts: zo blijven je tanden wit (en je mag koffie en rode wijn blijven drinken!)

Koffie en rode wijn: we kunnen niet zonder, maar het zijn zomaar twee dranken die ‘vlekken’ achterlaten op de tanden. Stoppen dan maar? Niet nodig als je deze tips toepast.

Witte tanden zijn prachtig, maar helaas blijven ze niet wit. Van zelf bleken of schuren is inmiddels wel bekend dat dat de kwaliteit van je glazuur niet ten goede komt. Naar de tandarts gaan is een optie, maar waarom probeer je deze makkelijke tips niet in je routine toe te passen. Weinig moeite, kost niets… win-win!

Drink zoveel mogelijk door een rietje om te voorkomen dat de vloeistof in contact komt met je tanden. Koffie met een rietje is raar, ja, maar met een deksel op je beker (denk aan coffee to go) kom je ook een heel eind.

Floss. Dat voorkomt tandplak tussen je tanden, een echte vlekkenmagneet. Minder plak betekent minder ‘vlekken’.

Drink veel water. Koffie en rode wijn hebben een hoog zuurgehalte dat het tandglazuur kan aantasten. Door water te drinken, spoel je je tanden schoon.

Poets niet meteen na het drinken. Poetsen is uiteraard goed om je tanden schoon te maken, maar wacht minstens een uur nadat je hebt gedronken, zodat de zuren in je mond de tijd krijgen om te neutraliseren.

Neem een kauwgumpje. Suikervrij uiteraard, vijf minuten nadat je hebt gedronken. Kauwgom maakt speeksel aan, wat helpt bij het neutraliseren en verwijderen van plak en zuren.