Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zo sla je je (fit en sterk!) de winter door

Oooo, het is zo koud. En nat. En donker. En dan liggen verkoudheid en de griep op de loer, om nog maar te zwijgen over de traditionele winterdip. Bovenop de kou en het duister, die al niet motiveren om er buiten eens lekker tegenaan te gaan, eten we in de wintermaanden ook vaak calorierijker. Dat...

Zo sla je je (fit en sterk!) de winter door

Oooo, het is zo koud. En nat. En donker. En dan liggen verkoudheid en de griep op de loer, om nog maar te zwijgen over de traditionele winterdip.

Bovenop de kou en het duister, die al niet motiveren om er buiten eens lekker tegenaan te gaan, eten we in de wintermaanden ook vaak calorierijker. Dat hebben we overgehouden van onze voorouders, die wat spek op de botten wilden hebben om het koude seizoen goed door te komen. 

Alle opgebouwde fit- en gezondheid gaan er kortom aan, en dat is ook jammer omdat de kans verkoudheid of griep meteen toeneemt. Koppie erbij houden dus. En deze tips toepassen:

1. Neem ‘s ochtends een koude douche

Een koude douche versterkt je immuunsysteem en bloedcirculatie. Het houdt je huid elastischer en is bovendien, hoe ongeloofwaardig dit nu ook klinkt, goed voor je humeur doordat het ‘t deel van je hersenen stimuleert dat zorgt dat je je gelukkig voelt.

Een beter begin van de dag is er in feite niet. En echt, je kunt er aan wennen. Maar in kleine stappen. Eindig na een warme douche met tien koude seconden, en bouw die door de dagen/weken heen op tot een geheel koude douche.

2. Drink elke ochtend warm water met citroen

Want citroen zit natuurlijk vol vitamine C dat het immuunsysteem ook ten goede komt. Daarbij balanceert het de ph-waarde in het lichaam en werkt het ontgiftend.

Lees ook: 6 manieren om als 40-plusser je weerstand te verhogen.

3. Eet gezond

Tja, het is een inkoppertje, maar in deze maanden hebben we meer behoefte aan suiker en vet, aan ongezonde dingen dus. Wees daarop voorbereid, door met een strakke regelmaat gezond te eten.

De bekende gerechten als broccoli en vis zijn altijd goed, maar boerenkoolstamppot en erwtensoep zijn ultiem winters comfortfood, en ook gezond.

4. Ga in je lunchpauze naar buiten

Kort, maar krachtig, dat is zo’n luchbreak buiten. Bewegen in de buitenlucht is goed voor lijf en leden, en geeft ook je brein een boost, waardoor je na zo’n immuunversterkend loopje ook nog een beter presteert. Is de baas ook meteen blij.

Lees ook: Griepvrij de winter door? Goede seks; liefst lekker vaak!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in