'Doe mij maar een Gin Fizz Lavender Lemon.'
Gin is de hippe nazaat van jenever, het drankje dat al eeuwen gedestilleerd wordt uit graan en jeneverbessen, eerst vanwege de 'medicinale' werking, na de 13de eeuw als de borrel van nu. Ter ere van World Gin Day drie cocktails om deze zomer de blits mee te maken!
Gin Spritz
Gin, citroen en bruiswater zijn op zich al lekker fris, maar met komkommer, basilicum, een snufje kardemon en een drupje rozenwater krijg je helemaal iets zomers en feestelijks, zeker met wat eetbare rozenblaadjes (eetbare viooltje kunnen ook).
Gin Fizz met lavendel
Nog een bloemige cocktail: een Gin Fizz met lavendel en citroen. Gin smaakt op zich vaak al een beetje naar lavendel, dat versterk je met een drupje lavendelbitter en citroen. Een deel gin op twee delen bruiswater. Als je uit wilt pakken, experimenteer je ook met wat komkommer en salie.
Gin-Campari Old Fahioned
Campari en whisky ken je. Ruil de whisky om voor gin en je krijgt een mooi roze drankje met net wat meer bittere tonen. Toevoegen: een beetje suiker of siroop en een snufje zout.
Foto (c) Getty Images
Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in