Van soapactrice tot wereldster: Kylie Minogue al ruim 30 jaar in de popmuziek

Van soapactrice tot wereldster: Kylie Minogue al ruim 30 jaar in de popmuziek

Ze is al sinds 1987 actief als zangeres en sindsdien niet meer weg te denken uit de popindustrie: Kylie Minogue. Eind van de maand komt haar verzamelalbum uit.

Het publiek maakt voor het eerst kennis met Minogue wanneer ze een rol speelt in The Sullivans (1979). Nadat ze haar opwachting maakte in Neighbours (1986), zingt ze tijdens een liefdadigheidsbal het nummer The Loco-Motion van Little Eva.Daarna volgt direct een platencontract bij een label dat het nummer op single uitbrengt. De single staat zeven weken op nummer één in Australië en wordt de bestverkochte single van het jaar.

Het succes blijft ook internationaal niet onopgemerkt. Bij het producerstrio Stock, Aitken & Waterman (SAW) zingt de zangeres het nummer Especially for You in, dit was de internationale doorbraak van de Australische. 

Aftellen

Kylie luisterde samen met haar familie naar een populair radiostation in Melbourne toen de top 8 hits bekend werd gemaakt, waarbij luisteraars konden stemmen. Er werd afgeteld en hoe dichterbij de eerste plek kwam, hoe neerslachtiger de zangeres en haar familie werden, zo vertelt de Australische in een interview met Paper Magazine.

"Toen kwam ik op nummer één. Dus toen moest ik dat volhouden. Weet je, ik spreek over Never Gonna Give You Up, ik werd vorig jaar 50 en Rick Astley verraste me door op mijn feest te zingen met een paar andere mensen. Weet je, praat over teruggaan in de tijd."

Ambities

Op de vraag of ze toen al duidelijke ambities had, antwoordt de zangeres: "Ik zou het waarschijnlijk meer dagdromen dan ambities noemen. Ik was niet van plan het te doen. Maar dan zullen de mensen om mij heen het misschien niet eens met mij zijn en zeggen: 'Nee, jij hebt de neiging om ergens jouw zinnen op te zetten." Maar ik had zeker mijn dosis geluk en kansen.

Misschien grijpt geluk de kansen, ik weet het niet zeker. Maar ik had zeker geen vooruitziende blik, ik dacht niet: 'Ik zal er over 30 jaar nog steeds zijn met een canon van werk.' Dat was niet mijn ambitie. Ik probeerde de volgende stap te zetten, iets goeds te doen en constant te leren. En hoewel het succesvol was, was er onderweg veel ruzie, veel veldslagen die moesten worden gewonnen."

Kylies muziek

De beste popmuziek is een beetje manipulatief op emotioneel vlak en dat weet ook Kylie. Zo bleef haar single Can't Get You Out of My Head uit 2001 al na een keer luisteren in je hoofd zitten.

De Australische muzikant heeft een lange en succesvolle carrière gemaakt van het mixen van licht en donkerte, zo laat haar nieuwe verzamelalbum Step Back In Time: The Definitive Collection zien.

'Soort glimmende melancholie'

"Ik zou zeggen dat het consistente thema een soort glimmende melancholie is," zegt de zangeres over de selectie nummers op haar nieuwe album. "Sommige nummers, zoals The Locomotion, gaan over dansen, feestvieren. Maar Lucky, Better the Devil, Hand on Your Heart? Met die liedjes ben ik aan het pleiten."

Album mét een nieuw nummer

Haar nieuwe album komt uit op 28 juni. Naast de 42 hits van de zangeres bevat de plaat ook een nieuw nummer: New York City, dat Minogue speciaal voor het album opnam. 

Bronnen: Paper Magazine, nu.nlBeeld: BBC

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in