The Durrells zijn terug!

The Durrells zijn terug!

En dat is echt goed nieuws, want deze tv-serie over een Brits gezin dat in de jaren dertig naar het Griekse eiland Corfu verhuist, is gewoon verrukkelijk.

Alleenstaande moeder Louise Durrell, wiens man is overleden, is klaar met het leven in het grauwe Bournemouth in Groot-Brittannië. Ze besluit het roer om te gooien en met haar vier kinderen te gaan emigreren naar het Griekse Corfu. Maar dat ruige paradijs blijkt een aardige cultuurshock voor het gezin, dat overigens een zooitje ongeregeld is, met zoon Larry die schrijver wil worden, Leslie die liever met pistolen in de weer is, dochter Margo die zoekende is en jongste zoon Gerry, die meer in dieren geïnteresseerd is dan in mensen.

BiografieDe Britse serie is gebaseerd op het deels autobiografische boek My family and other animals van de Britse bioloog Gerald Durrell, en fantastisch gemaakt, met het typische Britse gevoel voor humor en understatement. The Durrells is een serie vol geestige personages die in onverwachte situaties terechtkomen, elkaar regelmatig tot wanhoop drijven, en altijd fijne oneliners paraat hebben. Een hartverwarmende serie met prachtige plaatjes van Corfu om lekker bij weg te dromen.Vanavond start het tweede seizoen op BBC First. Er blijkt ook al groen licht te zijn gegeven voor een derde seizoen. We hebben dus nog wat om naar uit te kijken.