Zó luxe wachten royals op hun vlucht

Door Ella Vermeulen
Zó luxe wachten royals op hun vlucht

De VIP-room in de VIP-lounge is helemaal het einde.

Je denkt misschien dat afgezien van een private jet First Class vliegen het hoogst haalbare is qua vertrek en comfort, maar nee. Naast de VIP-lounge voor de eerste klasse zijn er nog VIP+ wachtruimtes voor royals, A-lijst celebs en de zeer rijken der aarde.

"Het is een kamer in een kamer in een kamer – een inner santum," zegt James Boyd, vice-president PR van Singapore Airlines over The Private Room, zoals dit heiligdom wordt genoemd. "Je vindt er alles wat je mag verwachten van een premium lounge, inclusief wit damast op de tafel en ultieme privacy."

Je arriveert in zo'n VIP-room-in-een-VIP-lounge via een speciale ingang (de VIP Driveway) en de check-in wordt voor je gedaan. Het is niet gratis, iemand als Angelina Jolie betaalt naast haar First Class ticket zo'n 3500 dollar om op LAX via een zijingang van de Private Suite terminal aan te komen. Daar staat dan een team klaar om te helpen met de bagage, boardingpassen en een securitycheck, voor ze discreet naar de VIP room in de VIP lounge wordt gebracht.

LAX is het meest ingesteld op verwende celebs, maar ook andere vliegvelden kennen deze service. Zo heeft Heathrow de First Wing met VIP lounges van British Airways en Virgin Atlantic. Die laatste heet Clubhouse en heeft een hot tub...

Zó luxe wachten royals op hun vlucht

...en een party-iglo. Ideetje van baas Richard Brandson zelf.

Zó luxe wachten royals op hun vlucht

Schiphol heeft een VIP room die is ingericht door designer Marcel Wanders. Hier bevindt zich onder andere een privé security check point voor leden van de koninklijke familie. Niet bekend is of ie er nog altijd zo uitziet: deze foto's zijn uit 2008, toen Beatrix de ruimte zelf opende.

Zó luxe wachten royals op hun vlucht

Ze had bij het ontwerp de ruimte nog een beetje laten tweaken omdat in veel landen het niet gebruikelijk is dat mannen en vrouwen door dezelfde ingang naar de toiletten gaan en Máxima wilde graag een douche: die reisde ook toen al veel en vond het fijn zich even te kunnen opfrissen. Adorable detail: de familiekiekjes. 

Het is superdeluxe, maar sobertjes in vergelijking met de Al Safwa Lounge van Qatar Airways op Doha’s Hamad International Airport. Hier kan op hoog niveau worden gedineerd en is er een apart vertrek met de lekkerste desserts voor zoetekauwen.

Zó luxe wachten royals op hun vlucht

Verder vind je er privéwerkplekken, diverse woonkamers die van alle gemakken voorzien zijn, een spa, kamers om een dutje te doen, een gaming room met een F1 simulator, kunst aan de muur (er hangt onder andere een enorme Keith Haring uit 1987) en een geheime Duty Free shop waar een kleermaker kleding op maat maakt terwijl de klant wacht.

Kan het nog luxer? Jawel, verborgen in de First Class lounge van Etihad bevindt zich een ruimte voor passagiers die The Residence (beelden hiervan beginnen op 1.07) hebben geboekt, de suite met drie kamers aan boord van de Airbus A380 vliegtuigen. In de bijbehorende wachtruimte wordt je ontvangen door een butler, is er een flight conciërge die alles regelt en staat een topkok paraat om te maken waar je maar trek in hebt. Wie dat eenmaal heeft meegemaakt, kan vermoedelijk maar moeilijk terug naar economy.

Foto's (c) ANP, maatschappijen assorti

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in