Vakantieplannen? Check de reiswijzer!

Vakantieplannen? Check de reiswijzer!

Ideaal hulpmiddel bij corona en over-de-grens-plannen. 

De kans is groot dat het dit jaar een zomervakantie in eigen land wordt, omdat veel landen hun grenzen voorlopig nog gesloten houden. En sommige vermoedelijk ook weer niet, dus weet niemand precies hoe het zit.

Enter de speciale reiswijzer van de ANWB. Daarin kunnen vakantiegangers zien of ze straks welkom zijn in het vakantieland van hun keuze en welke beperkende voorwaarden daar gelden.

Je ziet er vier categorieën: dicht, beperkt toegankelijk, gedeeltelijk toegankelijk of open voor vakantiegangers uit Nederland. In één oogopslag zie je in welke rijtje een land staat. Er zijn achttien Europese landen in het overzicht opgenomen.

Ook kun je op een land klikken, om een overzicht van de maatregelen van het land te krijgen. Daar staat eveneens informatie over bijvoorbeeld horeca of overnachtingsmogelijkheden. De ANWB Reiswijzer wordt elke dag geactualiseerd, zodat je precies weet wat je vakantiekansen zijn.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in