Rechtstreeks naar Londen met de trein? Dat kán

Rechtstreeks naar Londen met de trein? Dat kán

Maar wacht nog maar even met boeken…

Om naar uit te kijken, als de pandemiellende eindelijk voorbij is: vanaf nu kunnen treinreizigers vanuit Nederland rechtstreeks naar Londen reizen. Vanochtend is de eerste Eurostar uit Amsterdam naar de Britse hoofdstad vertrokken, met alleen haltes in Rotterdam en Brussel. De reistijd is iets meer dan vier uur.

Aan de nieuwe rechtstreekse verbinding is jaren gewerkt. Vanwege de ingestorte vraag door de coronapandemie rijden voorlopig maar twee treinen per dag, en in het weekend geen.

Omdat Groot-Brittannië niet bij het Schengengebied hoort, zijn op de stations van Amsterdam en Rotterdam speciale terminals gebouwd voor ticket- en ID-controles. Reizigers wordt gevraagd 45 tot 60 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.

Rechtstreeks naar Londen met de trein? Dat kán

Groot-Brittannië is het vijfde land waar treinreizigers vanuit Amsterdam rechtstreeks naartoe kunnen. Er rijden ook dagelijks treinen naar België, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk.

Een reis naar Groot-Brittannië moet op dit moment noodzakelijk zijn en na aankomst gaan reizigers verplicht 14 dagen in quarantaine. Na een verblijf in Groot-Brittannië geldt in Nederland een thuisquarantaine van 10 dagen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in