Norderney, hotspot voor thalassotherapie

Door Ella Vermeulen
Norderney, hotspot voor thalassotherapie

Perfecte bestemming voor een lang wellnessweekend! 

Tel je na Schiermonnikoog verder naar het oosten, dan kom je via de Duitse Waddeneilanden Borkom en Juist terecht op Norderney, met daarop het oudste resort aan zee in de Noordzee.

Grappig aan Norderney is dat het een en al strand, duin en zee is, met aan de zuidwestkant van het eiland opeens een mondaine badplaats met alles erop en eraan: een promenade, winkels, restaurants en terrassen.

Norderney, hotspot voor thalassotherapie

Bij de bewoonde wereld klassieke blauwwit gestreepte strandstoelen (strandkörbe), in het midden van het eiland vind je alleen maar natuur.

Hier is thalassotherapie zo'n beetje ontstaan, alles in het Bade:haus Norderney Spa Centre draait om de helende krachten van de zee.

Bij de behandelingen wordt zeewater in al zijn vormen ingezet, in sauna's, stoombaden, modderbaden en geneeskrachtige dompelbaden. De spa is met 8000 vierkante meter enorm en won al de European Health & Spa Award in the 'Best Public Bath' category en het Spa Europe kwaliteitskeurmerk.

Norderney, hotspot voor thalassotherapie

Naast baden en kuren is Norderney ook nog een prachtig eiland om rond te struinen in de duinen en over de 15 km lange witte zandstranden.

Verder ligt er 26 km aan fietspad en kun je er voor de kust surfen, zeilen en suppen. Ook de mogelijkheden om paard te rijden zijn talrijk.

Praktisch

  • Duitsland staat momenteel op groen, maar check voor vertrek altijd het meest recente reisadvies.
  • Je moet in Duitsland een coronabewijs kunnen overleggen. Dit kan een vaccinatie-, herstelbewijs of een negatief testresultaat van een PCR- of antigeensneltest zijn.
  • Je vaart met de veerboot in een uurtje naar Norderney vanuit het Duitse Norddeich.
  • Het eiland is autoluw: je mag ermee naar je accommodatie rijden om je bagage af te zetten. Is daar geen parkeerplaats, dan wordt er van je verwacht dat je 'm op een van de algemene parkeerplaatsen zet. Op het eiland rijden vijf bussen, wat taxi's en je kunt er makkelijk fietsen huren.
  • Neem een verrekijker mee als je vogels of zeehonden wilt spotten.
  • Tussen mei en oktober zijn er wadlooptochten bij de kust van Norderney.
  • Er zijn rondvaarten naar de zeehondenbanken voor de kust.
  • Er zijn 20 wandelroutes uitgezet, zowel lange als korte.
  • Je kunt ook een dagtrip boeken vanuit Norderney naar de eilanden Juist, Baltrum, Langeoog of Spiekeroog.

Slapen in stijl

Norderney telt een riant aantal B&B's. Voor een strandhotel met uitzicht op zee tippen we het Michels Strandhotel Germania. Het hotel heeft een binnenzwembad, een dakterras en een Finse sauna.

Norderney, hotspot voor thalassotherapie

Een ander goed hotel is het Inselhotel König dat gebouwd is in 1868. Het viersterrenhotel heeft een wellnesscentrum en een goed restaurant. En net die klassieke kuurvibes die je verwacht, bij zo'n oude badplaats. 

Fotos (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in